Прочитај ми чланак

Ко је истински господар Новог Сада?

0

Иако је конституисана Скупштина Новог Сада, а Милош Вучевић поново изабран за градоначелника, "игра престола" у главном граду покрајине и даље траје! Како тврде добро упућени извори, борба за истинског владара већ дуже време води се између брата председника државе, Андреја Вучића и контраверзног бизнисмена, Звонка Веселиновића.

Колико год да се млађи Вучић желео наметнути као неприкосновени господар, не само Новог Сада, већ и Војводине, Веселиновић се не мири са позицијом број два и, када год му се укаже прилика, задаје ударце.

Andrej Vučić FOTO: Printscreen

Сукоб се до сада одвијао у тишини, далеко од очију јавности, али је за 21. октобар заказано јавно одмеравање снага. Наиме, за тај дан заказана је продаја једне од најатрактивнијих грађевинских локација у граду, у Радничкој број 2. За њу су заинтересовани „ЦИТY ГРАДЊА“, иза које наводно стоји Звонко Веселиновић и ГАЛЕНС, који подржавају Андреј Вучић и Милош Вучевић. Сви остали заинтересовани „замољени су“ да се склоне! То је уобичајена пракса када власт жели да омогући да посао или локацију добије њихова фирма. Проблем је кад посао желе да добију две њихове фирме, као што се то управо дешава у Новом Саду.

Zvonko Veselinović, Printscreen/Insajder

Подсећамо, Слободан Малешић, за кога се зна да је близак Веселиновићу, поједини тврде да су кумови, већ је постављен за начелника полиције у Новом Саду. Ако на лицитацији фирма иза које он стоји однесе победу, биће то потврда да је он заправо господар града и да је Андреј Вучић, бар тренутно, свргнут са трона!