Прочитај ми чланак

Кнежевић: Зашто Срби нису били пожељни у влади (ВИДЕО)

0

ПОДГОРИЦА: Посланик демократског фронта Милан Кнежевић упутио је јуче у парламенту Црне Горе јасну поруку да ће тај савез подржати нову владу мандатара Здравка Кривокапића, али је поставио питање зашто Срби нису били пожељни у новом извршном телу.

Кнежевић је приметио да ће према ономе што је најављено све остати исто па се поставља питање зашто се уопште ишло на изборе.

„И Мило Ђукановић ће остати уважени председник и зато је тако спокојно као Далај Лама слушао јуче експозе Кривокапића…“, рекао је Кнежевић.

Подсетио је да је Дритан Абазовић претио хапшењем и процесуирањем неких посланика ДПС-а, па би, казао је, упитао да ли то значи да ће процесуирати и Мила Ђукановића и све чланове тзв. „Прве фамилије“ у Црној Гори, због њихових непочинстава.

„Ово није експертска влада, ово је влада Кривкапића и Абазовића. И ако је таква милија ми је него читав посланички клуб ДПС“, рекао је Кнежевић и додао да у новој влади има више људи који су гласали за Ђукановићев ДПС, па очекује да и посланици ДПС-а промене мишљење и гласају за нову владу.

За пример је узео Оливеру Ињац, која је предложена за министра одбране, рекавши да је једна од „најзаслужнијих јуришника за глас за ДПС, као и да је одлазећи министар одбране Предраг Бошковић „заиграо црногорско оро“ у свом кабинету, када је чуо ко ће га заменити.

„Боље да сте оставили Бошковића него што сте предложили Ињац која је ДПС-овка са дна каце“, рекао је Кнежевић.

Додао је да је Абазовић био тај који је јасно саопштио да неће дозволити да Срби из ДФ буду на челу министарстава безбедности и спољних послова.

Тако је, каже Кнежевић, Абазовић са три посланика у парламенту натерао друге странке парламентарне већине да гласају за овај, како је рекао, експеримент.

Кнежевић каже да Абазовићу то не треба замерити, али је истакао да се у Црној Гори наставља антисрпски наратив, који је креиран као држатворна мисао још 2013, те тврди да је изборну победу доминантно извојевао српски народ у Црној Гори.

Поручио је да то што је Србин не значи да мрзи било кога, те да су Срби спремни да са свима граде бољу Црну Гору, без дискриминације.

„Не треба никога да плашите Србима из Црне Горе, јер се ни ми никога не плашимо“, рекао је Кнежевић.

Кривокапићу је замерио јер у експозеу ниједном речју није поменуо хапшење посланика ДФ и тортуру коју су прошли бранећи закон о слободи вероисповести у парламенту, у ноћи 27. децембра прошле године.

„Позивам све Црногорце, Бошњаке, Албанце, Муслимане, Хрвате да у нама не виде непријатеље, јер Црна Гора је земља свих нас“, поручио је Кнежевић.