Прочитај ми чланак

КНЕЖЕВИЋ Похапсили сте иконе из доба Немањића, кренули у прогон Исуса Христа ВИДЕО

0

Један од лидера ДФ-а, Милан Кнежевић, казао је да Монтенегро и Црна Гора немају никаквих додирних тачака, нити могу да се помијешају ни у једном дану, датуму, сату.

„Откад смо промијенили име ЦГ у Монтенегро, похапсили иконе из доба Немањића, Балшића, Црнојевића и Петровића, кренули у прогон Исуса Христа, на силу жељели да ставимо хирушке маске НКТ-а и Милутина Симовића Светом Василију и Светом Петру Цетињском, сматрам да ова парламентарна већина треба да прославља 12. јул, 1941. године, када је она издајничка свита скандирала „Вива Дуче““, казао је Кнежевић и додао како би такође требало славити 25. јануар 1916. године, када је потписана капитулација и када су тиме, како је навео, „пристали да избришу име ЦГ“.

„А сада кукате за 1918. годином“, рекао је Кнежевић, додавши да Монтенегро и Црна Гора немају никаквих додирних тачака, нити могу да се помијешају ни у једном дану, датуму, сату.

„Ми смо због тога немјерљиво срећни, јер не бисмо жељели да са вама дијелимо ниједан дио историје који фалсификујете, ниједан дио културног наслијеђа које желите да нам отмете, ниједан дио онога што је представљала истинска, Његошева Црна Гора“, поручио је Кнежевић.

Он је додао да је ексклузивни заступник Монтенегра у Србији, Чеда Јовановић, који је постао параметар и парадигма политике коју заступа парламент ЦГ.

Осврнуо се и на Мила Ђукановића, који је јуче боравио у Бриселу, а познато је да је Белгија на збрањеном списку земаља, гдје се не смије путовати, због опасности од вируса.

”Хоћете ли ставити Мила у карантин као све људе који долазе из Србије”, питао је Кнежевић.