Прочитај ми чланак

Кнежевић: Напад политички мотивисан, од вечерас обезбеђење и ја носимо оружје…

0

Један од лидера Демократског фронта (ДФ) Милан Кнежевић казао је да је данашњи напад на њега политички мотивисан.

Кнежевић је нападнут данас на подгоричком Аеродрому, након чега је у Центру безбедности Подгорица поднео пријаву.

„У пратњи возача и члана обезбеђења сам дошао на аеродром да сачекам супругу која је допутовала из Београда. На паркингу, док сам седео у аутомобилу, пришао је један младић из аутомобила цетињских регистрација и почео са увредама и негативним коментарима на мој рачун. Младића никад у животу видео нисам нити имао контакт с њим, а након вербалног напада на мене, спустио сам стакло и питао га какав је проблем, након чега је наставио да ме вређа“, рекао је Кнежевић.

Објаснио је да су његов возач и он проценили да може доћи до физичког контакта и да може бити физички угрожен.

„И јуче сам на Фејсбуку добио претњу да је права срећа што сам још жив јер сам непријатељ Црне Горе и због тога што сам на разним порталима таргетиран као непријатељ Црне Горе и сарадник разних служби, мој возач је реаговао правовремено и зауставио је физички напад на мене. Захваљуем му се, јер не знам како се то могло завршити“, рекао је Кнежевић.

Поновио је да се ради о политички мотивисаном нападу и да младића никада пре није видео.

„Ничим нисам испоровоцирао инцидент него сам максимално покушао да га избегнем. То вербално вређање и добацивање трајало је много дуже него што сам ја реаговао“, рекао је је Кнежевић.

Он је подсетио да је тражио да носи оружје јер му је угрожена безбједност.

„Али надлежни кажу да то није могуће јер се води кривични поступак против мене. Ја сад саопштавам свима да ћу од вечерас и ја и обезбеђење да носимо оружје јер се осећамо угрожено“, рекао Кнежевић.

Полиција се поводом овог случаја још није оглашавала, пишу Вијести.