Прочитај ми чланак

Кнежевић министру одбране: Срами се! Био си Србин, а сад си дизел Црногорац!

0

- Министре Бошковићу, реците Ви мени један пример Србина из ЦГ који је на руоводећем положајима. Емојте ми набрајати Србе из Србије, БиХ, Хрватске, или стране држављане, које сте довели овамо да вам за плату од 2 или 3 хиљада евра довели овамо да вам освежавају руководећи кадар?

Упитао је у среду 3 маја, у Скупштини ЦГ народни посланик и један од лидера опозиционог Демократског фронта, Милан Кнежевић, након излагања црногорског министра одбране Предрага Бошковића у којем је споменути министар устврдио да у оквиру Министарству одбране ЦГ ради више од 20% Срба, те да да у војсци никада неће бити пребројавања по националности или по вери, већ искључиво у односу према држави чију униформу носе. А затим је Кнежевић јо и додао, обраћајући се Бошковићу:

– Такође, важно ми је да ми објасните, о каквом Ви то српству и црногорству причате када Ви, господине Бошковићу, по свим параметрима припадате Србији и српском народу: рођени сте у Шулама, Плевља су саставни део Старе Србије и само су игром историјских догађаја припала Црној Гори. А ако неко овде може да се позови на црногорство могу ја, јер сам рођен ја и сви моји у Зети, која је извориште црногорске независности и државотворности. Ја могу да будем Црногорац, а не ви, као што сте ви дизел Црногорци, са 15 евра и са 5 за пиво Никшичко, 21. маја. Ви можете бити само Срби, а ја једини могу бити Црногорац.

Зато не можете да ми држите придике, ни Ви ни било ко, цитирајући Кочу Поповића. А пошто сте цитирали Кочу Поповића, да Вас подсетим да је тај исти Коча Поповић 1943 године заједно са Владимиром Велебитом и Милованом Ђиласом био у центру Загреба договарајући са Немцима акцију на Неретви и Сутјесци док је мој предак Милан, чија ја име носим 1945 године гинуо код Карловца, а други деда Мирко био први Подгоричанин и Зечанин који је погинуо у Народноослободилачком рату већ 17 априла.

Е, да су они знали да ће Коча Поповић да преговара са Немцима, који су убили Мирка, сигурно знајте да се Коча Поповић не би добро провео! Као ни Владимир Велибит и Милован Ђилас! Тако да Ви Вашу црвену буржоазију из круга двојка, коју цитирате, слободно о мом трошку, ја ћу да платим њихову ескумацију посмртних остатака, однесите испред зграде Министарства одбране и сахраните; и на посмртној плочи цитирајте ово ште стре рекли за српски народ. Срам Вас било!