Прочитај ми чланак

КНЕЖЕВИЋ Милогорцима: Боље Пипун него Бред Пит јер Пипун зна да је Косово Србија!

0

Посланик Демократског фронта Милан Кнежевић је изазвао салве смеха својих колега током излагања у Скупштини, када је рекао шта би га све чекало да је постао део нове Владе Црне Горе.

Он је на почетку излагања честитао свим грађанима Црне Горе слободу, а затим се обратио посланицима ДПС-а.

– Волео бих и вама колеге посланици из ДПС да кажем срећна вам слобода, али нисам сигуран да ће неки од вас имати могућност да кажу да су слободни.

Он је навео да је ДФ, заједно са СПЦ и блаженопочившим патријархом Иринејом и митрополитом Амфилохијем дао највећи допринос победи опозиције у Црној Гори.

– Ми смо хапшени и процесуирани, били по затворима, наше су породице прошле голготу и ако је неко мислио да је овим новим сазивом владе направио свршен чин за нас прави велику грешку.

Кнежевић је истакао да су сви они који су доводили у питање опозициони потенцијал ДФ данас имају прилику да виде ко је вера а ко је невера.

– Наша је снага била када је Андрија Мандић са првог дошао на осамдесет и прво место. Наша снага је била и када сам ја поклањао свој посланички мандат. Знате ли зашто? Зато што сам веровао у победу и трајне вредности окупљене опозиције. Оптуживали су нас све време да желимо фотеље, да је јерес када опозиција победи да жели да буде у власти – нагласио је Кнежевић, рекао да су они који су највише оптуживали ДФ сада узели све фотеље.

– А слободна Црна Горо, и ви у ЗИКС-у, могли смо и ми добити све фотеље, само да смо направили мало идеолошке гимнастике и одрекли се свега онога што смо заступали до 30. августа јасно и гласно. А да смо се одрекли, вероватно би мене чекао „мерцедес“ испред скупштине, чекале би ме две секретарице, добијао бих изливе љубави и пажње супротног пола, и више не би био Пипун но Бред Пит – казао је Мандић, на шта су посланици одговорили смехом.

– Али мени је драже да будем Пипун но Бред Пит, зато што се Пипун никада неће одрећи свог става да је Косово део Србије, никада се нећу одрећи свог става да поред ове државне заставе мора да буде и тробојка из 1905, и да морамо да скратимо стихове злочинца Секуле Дрљевића који се налазе у химни – рекао је Кнежевић.

Посланик ДФ је истакао да ће Кривокапић имати пуну подршку свих чланова те коалиције ако одмах суспендује антисрпски закон о слободи вероисповести, због којих су и покренуте литије које су резултирале великом победом.

– Имаће и подршку ако организује поштен попис, и ако подржи закон о тужилаштву, који ће се јасно одредити према криминалним структурама у тужилаштву – закључио је Кнежевић.