Прочитај ми чланак

Кинеска помоћ Србији није због Вучића: Истина је много другачија (ВИДЕО)

0

"Срби треба да љубе Вучића у ду*е - спасао је Србију на стотине мртвих", наслов је једног од напредњачких таблоида објављен јуче позивајући се на цитат докторке из Италије под именом "једна Српкиња, иначе докторка у Милану". Ако гледате конференције за штампу председника Вучића овај наслов би могао да буде истинит јер од избијања епидемије короне Вучић је заслужан за све што је предузето у Србији, а лично он, Александар Вучић и нико други заслужан је што је помоћ из Кине стигла у Србију. А да ли је заиста тако?

Хвала Кини која по ко зна који пут доказује да је за разлику од, Западне Европе, спремна да помогне држава у невољи без икаквих условљавања и уцена. Срамота Александра Вучић што помоћ тог великог народа приказује као свој успех имајући у виду да је Кина помаже и све друге земље у Европи погођене епидeмијом, а немају хистеричног председника који мора бити заслужан за све.

Авиони са хуманитарном помоћи и са лекарима из Кине, пре Србије, слетели су и у Италију, Белгију, Француску, Словенију и Чешку. Кина наставља да шаље своју помоћ Европи, и Србија је на списку земаља која ће добити помоћ, не због тога што имамо Вучића за председника него због тога што су Кинези велики народ, хуман народ који је био уз нас ко год био на челу Србије. Кинеска држава је у више наврата понудила помоћ европским земљама у борби против короне.

Само мали и бедни људи, користећи ову несрећу глобалних размера, покушава да себи навуче политичке поене па макар то био и председник Србије. Исти онај човек који апелује да се грађани придржавају мера заштите док се слика без маске и рукавица поред респиратора док сви око њега имају мере зашгтите. Вучићу са маском или без маске и даље си лажов.

Наравно да ти је Си Ђипинг послао писмо као председнику Србије, шаље их и лидерима других земаља. Не брукај нас више и не понижавај, макни се човече и пусти стручњаке да се боре са овом пандемијом.

Хвала браћо Кинези, стиди се Александре Вучићу.