Кијев љут на Србију због Крима, Поклонска одговара: Можете тако унедоглед…

0

Након што је Министарство спољних послова Украјине позвало саветницу за послове Србије у Кијеву Светлану Кошутић на разговор како би изразило протест због недавне посете представника кримске администрације Београду, представница Думе Русије Наталија Поклонска, која је била део делегације, критикује Кијев и поручује да се тиме ништа неће променити.

Министарство спољних послова Украјине је изразило забринутост због посете представника администрације Крима Београду од 4. до 7. децембра и истакло да Кијев посету доживљава као „непријатељски чин“ и покушај Русије да да легитимитет „илегалној окупацији Аутономне Републике Крим“.

Током посете, кримска делегација је имала састанке са посланицима Скупштине Србије, а одржана је и конференција чија је једна од тема било прихватање резултата кримског референдума.

„Наше посете праве посао Министарству спољних послова Украјине. Такве реакције могу да трају унедоглед, али то ништа неће променити. Конструктивна сарадња могућа је само на основу поштовања историјског и праведног избора грађана Крима“, рекла је Поклонска, која је заменица председника Одбора Државне думе Русије за међународна питања.
Она је додала да је спремна да одговори на сва питања у вези са законитошћу кримског референдума.

„Ако је у вези с том темом потребно размотрити било каква питања, спремна сам лично да на њих одговорим“, рекла је бивша тужитељка Крима.

                ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!