Прочитај ми чланак

КФОР повећава бројност британских војника на КиМ наводно због рутинске вежбе

0

Кфор је данас саопштио да ће због извођења рутинске вежбе крајем овог месеца привремено повећати број војника на терену тако што ће британски војни контигент допутовати 11. септембра на Косово и Метохију. Након завршетка вежбе, овај војни контингент ће напустити покрајину и вратити се у Велику Британију, саопштио је Кфор.

„Од 27. септембра до 2. новембра 2022. године, снаге Кфора, које предводи НАТО, извешће рутинску вежбу за једну од својих резервних јединица. То ће резултирати привременим повећањем броја војника на терену“, наводи се у саопштењу Кфора.

Такође се прецизира да ће војни контингент из Велике Британије допутовати на Косово и Метохију 11. септембра „ради упознавања и интеграцијских активности са средствима и особљем Кфора уочи вежбе“.

Ове јединице ће, према саопштењу Кфора, обављати активности обуке „како би одржале висок ниво спремности и допринеле очувању безбедног окружења и слободе кретања за све људе на Косову, како је наложено Резолуцијом Савета безбедности УН 1244 из 1999. године“.