Прочитај ми чланак

Каубојштина у центру Београда: ДСС – Стоп инвеститорском урбанизму на Врачару

0

Одборничка група Демократске странке Србије (ДСС) – Удружење Тополска поднела је данас Петицију „Стоп инвеститорском урбанизму на Врачару“ која је на седници Скупштине општине београдске општине Врачар подељена свим одборницима, саопштено је из ДСС.

„Циљ петиције је супротстављање интересима инвеститорског урбанизма, јер се на Врачару уништава архитектонско наслеђе ове централне београдске општине“, изјавио је новинарима Милош Јовановић, председник ДСС и одборник на Врачару који је последњих година постао стециште богатих и утицајних.

Он је додао да ће од вечерас петиција моћи да се потписује и онлајн, као и да ће наредних недеља бити организовано потписивање на Каленић пијаци.

„Више не може да се трпи победа приватног интереса на јавним и неделовање надлежних институција. Инвеститори често пробију спратност за 3-4 спрата и ником ништа. Оваква каубојштина не постоји ни у једној градској општини“, оценио је председник ДСС-а.

Он је додао и да ће петиција бити упућена свим надлежним општинским, градским и републичким властима.

Одборница ДСС-Удружење Тополска Јасна Ђокић изјавила је да је Врачар најгушће насељена општина и да ту постоји највећи притисак „инвестиционе изградње“.

„Немамо више зелене површине јер се праве подземне гараже, уништава се инфраструктура. Ово није Куала Лумпур или Џакарта, већ Врачар који има свој стил“, рекла је Ђокић.