Прочитај ми чланак

КАРТЕЛ ОД ДРЖАВЕ Син шефа СВПОК запослен у АНБ штитио шефа Кавачког клана!

0

Црногорски истражитељи исптујући повезаност безбедносних структура са кавачким кланом, на трагу су информацији да је син шефа Сектора за борбу против организованог криминала Зорана Лазовића, Петар, запослен у Агенцији за националну безбедност (АНБ), редовно одржавао контакте са једним од наводних шефова кавачког клана Радојем Звицером и практично му чувао леђа, сазнаје Нова.рс.

Док српска полиција интензивно трага за Радојем Звицером, а овдашњи министар унутрашњих послова му повремено са националних фреквенција шаље поруке да зна где се налази, истражитељи Црне Горе испитују тврдње и сазнања која круже годинама да је кавачки клан имао „залеђину“ у полицији и безбеносним структурама.

Foto: Printscreen

 

Са једне стране, српска полиција води само површинску истрагу против „пипака“ кавачког клана у Србији, то јест екипи Вељка Беливука и Марка Миљковића, уопште не сежући до почетка стравања те криминалне организације и њених веза у Министарству унутрашњих послова и самом врху државе, црногорска полиција је засукла рукаве и сада су на прагу да у шакама имају конкретне доказе које ће потврдити информације да је Звицер шуровао са сином шефа Сектора за борбу против организованог криминала Зорана Лазовића.

„То није нова инфорамција и више пута је провејавала у црногорској јавности. У овом тренутку, међутим, испливавају докази који ће потврдити ове сумње и надамо се привести правди све оне који су на било који начин учествовали у криминалним активностима такозваног кавачког клана“, каже за Нова.рс упућени извор.

Подсетимо, о овоме је било речи и маја ове године, када је потпредседник Владе Дритан Абазовић говорио на контролном саслушању пред Одбором за безбедност и одбрану.

Тада је председник Одбора Милан Кнежевић упитао Абазовића ко је дозволио односно скинуо забрану уласка у Црну Гору Вељку Беливуку и има ли информације да је Петар Лазовић стално одржавао везе са једним од вођа кавачког клана, Радојем Звицером, и да ли је то у корелацији са одласком Звицера из Црне Горе.

„Беливуку је стављена забрана 2018. године скинута је у јануару 2020. године, претпостављамо ко је скинуо забрану, мислим да ви мање више знате ко се бавио тим, помињали сте те људе. Мој логичан захтев према људима из полиције, волио бих да Црна Гора забрани улазак криминалцима, а да скину људима који се баве културним радом. Кад сте питали о комуникацији сина Лазовића са другим вођом кавачког клана, имам нека сазнања, она нису далеко од ваших, али не желим овдје да их делим“, рекао је том приликом.