Прочитај ми чланак

Као да се и до сада питала: Брнабић о улози премијера

0

Ана Брнабић јутрос је рекла за себе да је један од два кандидата који ће вршити улогу премијера Србије. Има високо мишљење о себи, то јој нико не брани, али као што се и до сада ништа није питала - неће ни убудуће.

Брнабић није желела да открије ко је други кандидат за премијера, да ли досадашњи министар пољопривреде Бранислав Недимовић, као да ће то нешто променити. Зна се ко је у Србији држава и чије одлуке се спроводе на свим нивоима – Александар Вучић.

 Није на мени да кажем ко је други кандидат, али је из наше странке, и иза те особе бих увек стала и то сам рекла и председнику Вучићу. То је одлична, феноменална особа, којој бих ја у сваком тренутку пружила подршку – рекла је Брнабић за ТВ Пинк.

Додала је и да ће, у случају да она остане на месту премијера, свој „посао и даље радити предано и одговорно“. Као и до сада – у сенци једног човека.

Ана као да ја запослена у ПР служби председника па је гледаоцима покушала да прода причу како је „Вучић веома разочаран у неке њему блиске људе“ и „тешко је поднео подршку коју су коалициони партнери из СПС дали протестима опозиције у Београду“. Највећу цену је платио Петар Шкундрић, сећате се.

Пошто се неће мешати у бирање премијера, Брнабић има право на мишљење са ким у коалицију, па ју је председник Вучић питао шта да раде. Да ли у посао са лидером Српског патриотског савеза (СПАС) Александром Шапићем или само мањинама?

Испричала је да је Вучић тражио од њих у СНС да се изјасне о четири опције у вези са будућим партнерством. Прва је да СНС буде у коалицији са СПС-ом, друга да буду у коалицији са Шапићем, трећа да уђу у партнерство и са једнима и другима, и последња опција – да СНС буде сам уз подршку мањина.

– Ја сам гласала да СНС формира сама власт са мањином. Заиста мислим да би то била најбоља могућа опција за Србију. А Александар Шапић је показао да жели и да уме да се бори, и то је показао у тренуцима када се наши коалициони партнери, пре свега мислим на СПС нису тако борили, и неки из СНС – навела је Брнабић и додала да ће без увијања и рукавица рећи да Вучић најозбиљније разматра коалицију са Шапићем.

Контрадикторно? Ма, неее…