Прочитај ми чланак

КАЛАШЊИКОВИ, ДРОНОВИ, ПИШТОЉИ: Шиптарска полиција је наводно ово нашла код Срба

0

Према списку прикупљених доказа, наводно одузетих на лицу места, налазе се и телефони, кућишта, муниција...

Специјалне косовске јединице РОСУ у јутрошњој акцији на северу Косова ухапсиле су четворицу Србина, под сумњом да се доводе у вези са убиством Оливера Ивановића.

ФОТО: Косовска полиција

У саопштењу, а како преносе косовски медији, полиција је изнела детаље о томе шта је заплењено у домовима осумњичених.

Према списку прикупљених доказа, наводно одузетих на лицу места, налазе се:

– ДРОН са термалном камером и батеријама марке Рохс, иПхоне телефон, „Мицрософт“ телефон, два мобилна Нокиа и Самсунг телефона, таблет „Леново“, два иПАД-а уређаја бренда СПИДЕ и Самсунг СМ-Т 280,моторолу са пуњачем, реденик, два војна прслука, аутоматско оружје (АК 47) – калашњиков, југословенски производ са празним часописом, четири АК-47 футроле са 106 шаржера и два празна шаржера, један аутоматски пиштољ и један револвер, ручна граната М-75, пуњач са 10 (десет) шаржера калибра 9 мм, аутоматски пуњач за оружје са 26 кертриџа кал. 7.62 мм, три шаржера калибра 7,62 мм, тромбонско пуњење, пендрек, 76 грана опојних супстанци, различите документе и два новчаника и АСУС кућиште – спиак који су објавили локални медији.

ФОТО: Косовска полиција

Да подсетимо, четворица Срба – Марко Рошић, Недељко Спасојевић, Драгиша Марковић и Саша Ћурчић ухапшени су према налогу Специјалног тужилаштва Косова, и задржани у притворској јединици у јужном делу Косовске Митровице.

Они ће бити у току дана бити изведени пред Основни суд у Приштини. За петим Србином, Милан Радоичићем се још увек трага.

Специјални тужилац Суљ Хоџа казао је да је у вези убиства Оливера Ивановића до сада саслушано неколико сведока, као и да је тужилаштво 20. новембра поднело захтев за додатну контролу осумњичених за убиство Оливера Ивановића.

– Ова операција је, у складу са законом, успешно завршена. Током операције није било повређених. Осумњичени се сада привремено налазе у полицијским станицама. Специјално Тужилаштво је дошло до закључка да се са налогом за претрес може доћи до нових доказа у вези овог случаја – рекао је Хоџа.

Према његовим речима, тужиластво располаже доказима који терете две особе за пружање помоћи у случају убиства Ивановића.

– Осумњичени М.Р није пронађен на пријављеној адреси, још увек није ухапшено ни лице са иницијалима С.А. Постоје основане сумње и докази за привођење ових лица која су помагала у случају убиства Оливера Ивановића – рекао је он.

Како је рекао, хапшења на северу нису повезана са одлуком привремених косовских институција о увођењу „реципрочних мера“ према Београду.

                          ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!