Прочитај ми чланак

КАКО САД? Вучић признао: Не видим решење за Косово!

0

Председник Србије Александар Вучић од синоћ се налази на Фрушкој гори где је као домаћин повео госта из Шпаније - Жозепа Борела, шефа ЕУ дипломатије, који је претходно боравио у Приштини, а јуче је у Београд дошао због наставка дијалога.

Вучић је о Борелу говорио као о искреном пријатељу Србије и човеку који разуме позицију Србије.

– Он је поставио питање у Приштини ‘шта је то што ви можете да понудите Србији? – рекао је Вучић подсећајући да овај човек долази из земље која није признала Косово нити ће то учинити, али да као професионалац разговара са свима.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jutarnji obilazak manastira Hopovo.

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана

– Реч је о добром човеку који разуме ставове Србије – рекао је Вучић напоменувши да већ зна ко је и представник за дијалог са Приштином, али да не сме да открије, те да је реч о особи која има утицаја у Берлину, као и да ће бити тешко.

О Брегзиту

Он се осврнуо и на излазак Велике Британије из ЕУ рекавши да ће Србија сада имати шансу за још боље односе са том земљом, те да Србија и Црна Гора имају шансу за улазак у ЕУ јер ће се сада Унија трудити да себе представи као лепу младу, коју сви желе те да је то наша и шанса Црне Горе.

О Косову

– Ја сад не видим решење за Косово, некада сам га видео, али га сада не видим – рекао је Вучић додајући да су нам све компромисне идеје рушили.

Вучић је додао да ће, без обзира на то која личност буде именована за изасланика за Косово, Берлн преко Брисела водити главну реч о решењу косовског питања. Вучић је казао да мисли да већ зна ко ће бити представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине и вероватно БиХ.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

„Čast mi je da Vam poželim dobrodošlicu!“ – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozepom Borelom.

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана

– Биће то неко од великог утицаја у Берлину, односно са великом подршком Берлина. Он ће бити под великим утицајем Берлина. Де факто ће, без обзира на то која је личност, Берлин преко Брисела водити главну реч, што за нас није лако. За разлику од оних који мисле да је нормално да Србија мора да призна Косово и да је само питање тренутка када ће то бити, он је човек који долази из земље која није признала Косово и зна да ни Шпанија неће то да учини. Косово је са међународним представницима увек главна тема, 99 одсто времена оде на Косово. Они кажу „немојте да рачунате да ћете бити део ЕУ, ако не решите то питање“. То недвосмислено кажу – истакао је Вучић и указао да је Борел професионалац, и да он мора да разговара и са Приштином, јер има Немце, Французе који су признали независно Косово.

– Како да каже Ангели Меркел нећу да разговарам, то није реално. Он је добар човек, који разуме Србију, који разуме српске потребе и политичке ставове – рекао је председник.

О Јовањици

Одговарајући на питања, Вучић се осврнуо и на случај Јовањица рекавши да му је породица због лажи била на ломачи.