Прочитај ми чланак

Како је Ђука променио плочу после Вучићевог твита

0

Један позив мења све.

У овом случају није био позив, него твит, али је суштина иста. Гостујући у емисији Хит твит синоћ, посланик СНС Владимир Ђукановић за свега пола сата успео је да промени мишљење о улози др Предрага Кона и Кризног штаба током короне. Радикално да промени.

Foto:YouTube

Разлог за то је “партијска критика” у виду твита партијског шефа Александра Вучића, који је, након Ђукине тираде о Кону, твитнуо следећи твит:

Само 15 минута пре ове објаве Владимир Ђукановић је у Хит твиту таксативно навео неколико изјава др Кона у медијима. Најпре, да је Кон 26. јануара оценио да је ризик од коронавируса мали, а онда и да је месец дана касније казао да је обичан грип опаснији од ковид-19, а 14. марта да ће ће поднети оставку, ако дође до прекида школске наставе.

“Да би седам дана касније (такође у марту) рекао: Овако се брзо није умирало ни од САРС-а… Сад каже да се закаснило са мерама, а у почеку је говорио да је вирус никакав”, подсетио је Ђукановић на Конове речи.

Онда је уследило Вучићево извињење, након чега долази до обрта. Ђукановић одједном о Кону почиње да прича као о “врхунском стручњаку и вероватно најбољем епидемиологу у Србији”.

“Кон је најбољи епидемиолог ког имамо. Ја сам изнео критику на рад Кризног штаба у смислу неких конфузних изјава, а не морамо у животу све да се слажемо… Разумем господина Вучића што је изнео критику на оно што сам ја изнео. СНС је странка у којој влада плурализам мишљења”, казао је Ђукановић.

Ђукановић је пред крај емсије рекао и да је видео да му због коментара на друштвеним мрежама придикују људи који су “цео живот провели у Савезу комуниста, који су навикли да им неко други сервира мишљења”, а да је због става који је исказао “спреман да одговара, сваки рачун да положи, чак и са Вучићем да полемише”.