Прочитај ми чланак

Како је Динкић промашио за милијарду евра?

0
Танјуг (Ненад Милошевић)

Танјуг (Ненад Милошевић)

Социјалистичка партија Србије саопштила је да је политика те партије и целе коалиције посвећена бољем животу грађана, напомињујући да о њиховом раду треба да суде грађани Србије, као што треба да суде и лидеру УРС Млађану Динкићу, који је како тврде, „спреман да са свима уђе у власт, само да би у њој био“.

„О нашем раду нека суде грађани Србије, као што исти ти грађани треба да суде и њему и његовој политици. Грађани Србије најбоље виде да је политика СПС и целе коалиције, посвећена бољем животу и како у постојећим тешким економским условима наћи најбоља решења која су социјално праведна и економски могућа, која ће привући стране инвеститоре и на тај начин отворити нова радна места, штитити државне интересе и што пре увести Србију у Европску унију“, наводи се у саопштењу.

Социјалисти су, наиме, реаговали на интервју Динкића дат Танјугу, у коме је лидер УРС оценио да нема шансе да се са СПС и ПУПС направи модерна и ефикасна влада и да би паралелно с изборима у Београду могли бити одржани ванредни парламентарни избори.

Динкић је у интервјуу, наводе у СПС, објаснио суштину своје политике, а то је „да тешко подноси да је без власти, да без њега ништа не ваља и да је спреман да са свима уђе у власт, само да би у њој био“.

„Само му СПС и наши коалициони партнери Партија уједињених пензионера Србије и Јединствена Србија не ваљају и са нама не може. Препоручујемо му да о нама не брине“, истиче се у саопштењу.

Боље би му било да, како се наводи у саопштењу, објасни, како је, као учесник сваке власти од 2000. године, заборавио да каже како је такав стручњак, „који је ведрио и облачио финансијама Србије задњих 12 година, успео да промаши пројекцију буџета за 2013. годину за само милијарду евра“.

„Такође је заборавио и да је то главни разлог зашто је ‘излетео’ из Владе Србије. О његовом чувеном обећању да ће сваки грађанин Србије добити по 1.000 евра од приватизација не прича више ништа. И то је заборавио“, додаје се.

Динкићу би, наводи се, било добро да каже Србији да ли је „преварио грађане ради избора или је реч о стручно-експертским оценама по којима је надалеко познат“.

„Да не причамо о његовим чувеним донацијама, односно субвенцијама од којих су корист видели само појединци, или како је уништио домаће банке. Дирљиво је како се Динкић препоручује свима како би био поново у власти, желећи да се на тај начин обезбеди за сваку ситуацију, наравно себе ради, а не ради Србије“, закључује се у саопштењу.

Млађан Динкић: Нема шансе са СПС и ПУПС
; Вучић има праву визију, остали га гледају у чуду
Лидер УРС Млађан Динкић у интервјуу Танјугу оценио је да нема шансе да се са СПС и ПУПС направи модерна и ефикасна влада и да би паралелно с изборима у Београду могли бити одржани ванредни парламентарни избори.

У интервјуу Танјугу, Динкић је рекао и да би било боље да ванредних избора уопште не буде, да влада заврши мандат, али, како наводи, искључиво под условом да успе да повећа запосленост, инвестиције и смањи бирократију.

У Београду УРС са Београдском иницијативом

На изборе у Београду, према његовим речима, УРС ће изаћи са Београдском иницијативом, јер сматра да је тај покрет направио један од најбољих програма за Београд последњих година.
„Верујем да ћемо добити подршку Београђана и да ћемо ми носити део одговорности за будући развој главног града“, казао је Динкић и поновио да УРС жели да допринесе да се у свим регионима једнако инвестира.

„Али, очигледно је да је то немогуће. У том је случају за грађане већи трошак да оваква влада настави рад и онда су боље решење ванредни избори, па нека народ одлучи. Онда би могла да се направи и мања и ефикаснија влада од садашње“, сматра Динкић.

Разлог за ванредне изборе, осим већ сада видљивих програмских разлика, према његовом мишљењу, јесте и трошење енергије на међустраначка препуцавања, чак и на стручном нивоу.

„Има људи који су завидни, па уместо да дају конструктивне предлоге, цео живот само критикују. Србији нису потребни људи који кукају, него они који су спремни да дају решења и да раде на њиховом спровођењу.

Мислим да први потпредседник владе Александар Вучић има праву визију куда треба да иде Србија, али да иза себе нема људе који су спремни да је спроведу“, сматра Динкић.

Вучићеви коалициони партнери, према речима Динкића, налазе се у чуду, питају се „шта овај човек прича“ и вероватно размишљају у стилу – нека он само прича, популарност ће му пре или касније опасти, па ћемо ми да наставимо по старом.

„То су СПС и ПУПС. Направити модерну владу са њима нема шансе“, сматра лидер УРС.