Прочитај ми чланак

КАКО ГА НИЈЕ СРАМОТА?! Вулин: Новац за лечење болесне деце потрошен је у суботу!

0

"У суботу сте буџет Министарства унутрашњих послова оштетили за милион и сто хиљада евра. Када следећи пут будете причали о томе да држава треба да издвоји милион евра за лечење неког детета, сетите се да сте лечење тога детета потрошили у суботу", овако гласи једна од најсрамнијих изјава министра полиције Александра Вулина изречена јутрос на режимској телевизији "Пинк".

Не, није шала. Минпуки је покушао да искористи муку родитеља и болесне деце и хладнокрвно неодговорност државе и система пребацио на људе који се боре за чист ваздух и здраву природу свих нас! Управо ти људи који су широм Србије изражавали протест и неслагање са режимском политиком према животној средини децу „лече“ СМС порукама и донацијама, спасавају животе!

– Тај новац нисмо морали да потрошимо, јер полиција није требало да буде ту, ванредно ангажована – тако је Вулин, увреда за људски род, објаснио ангажовање полиције у протестима. Овај пут бар нису бацали гурали и бацали грађане преко банкине…

Наравно, како Минпуки живи у свом свету, тако има и објашњење за стотине хиљада људи на улицама, којима је више мука од власти и Александра Вучића.

– Огромна већина људи који су изашли у суботу не прима паре од Рокфелер фондације, ни од кога, али организатори протеста и они које ти људи подржавају примају паре од страних фондација. Имате право да кажете борим се за то да Ђилас буде најбогатији, да се залажем за то да Рокфелер одлучује ко ће у Србији бити на власти и да плаћа људе за то. То је ваше право. Али само треба да се зна да је то то, да ово нема везе са екологијом и животном средином – додао је Вулин.