Прочитај ми чланак

Како ће изгледати зграда Дејана Станковића на Славији (ФОТО)

0

Портал Нова.рс доноси вам ексклузивне фотографије нове грађевинске инвестиције Дејана Станковића, прослављеног фудбалера и тренера "Црвене Звезде", која би требало да буде изграђена у непосредној близини Трга Славија.

Како показују фотографије макете која представља идејни пројекат комплекса, ради се о велелепном објекту који ће се – ако буде реализован – простирати на више хиљада квадратних метара.

ФОТО: Промо

Подсећамо, како пише магазин „Нова економија“, грађевинска компанија тренера „Звезде“ наручилац је елабората за иградњу објекта на локацији између Немањине улице и Улице краља МИлутина, код трга Славија и парка Мањеж.

То је за „Нову економију“ потврдио директор компаније „СТЕФИАЛ“ Драган Руварац, инвеститор пројекта. Он је оценио да је тај део тренутно „ругло града“, а да је у плану да се гради ексклузиван, модеран комплекс, са зеленилом и зеленим терасама. Каже и да ће за тај део бити расписан међународни јавни конкурс где ће моћи да се пријаве архитекте из целог света.

Секретаријат за урбанизам и грађевинске послове, наиме, огласио је рани јави увид поводом израде Плана детаљне регулације блока између улица Немањине, Светозара Марковиц́а, Краља Милана и Краља Милутина.

ФОТО: Промо

Површина обухваћена планом износи око 1,9 хектара, а потенцијално би могла да буде искоришћена за мешовите градске центре (стамбено-пословне зграде) и проширење мреже саобраћајница.

Североисточни део блока, између улице Краља Милана и интерне саобраћајнице, планиран је за зону мешовитог градског центра, са зградама до девет спратова где би више етаже биле предвиђене за становање.

Приземље је, како пише, обавезно намењено „делатностима ширег спектра“, односно локалима за издавање, а као потенцијалне намене за тај простор у елаборату се наводе трговина, пословање, угоститељство, занатске услуге, предшколске установе капацитета до 30 деце, здравствене установе, сале за рекреацију, гараже и слично.

У постојећим објектима који се налазе на потезима мешовите намене у плану је трансформација приземља, сутерена и евентуално осталих етажа у пословне и јавне садржаје, док су на неизграђеном делу овог блока предложене нова зграде.

На подручју плана налази се и зграда Народне банке Србије, која се неће мењати.