Прочитај ми чланак

Какав блам: Радикали у смех, СНС посланица се изнервирала, па рекла глупост

0

У Скупштини Србије данас, у среду, 4.12., се током расправе о изменама и допунама Закона о пензијско инвалидском осигурању најчешће полемисало о положају пензионера, смањењу пензија од пре неколико година и најављеном повећању од 1. јануара 2020. године.

Посланицаи Српске радикалне странке су навели и да је спектакуларно најављивање повећања пензија од 1. јануара 2020. године у највећој мери апсолутно недовољно и да је понижавајуће и да не омогућава било какав помак за најсиромашније пензионере у Србији.Скупштина – какав блам: Радикали у смех, СНС посланица се изнервирала, па рекла глупост

 

„У Републици Србије гласање је тајно и нико не може да зна које за кога гласао, тако да откуд ви знате да су сви пензионери гласали за СНС? И какве има везе колико је било пензионера погођено узимањем од пензија? Да ли 400 000 хиљада или један пензионер потпуно је исти принцип уколико се закон крши, а закон су наше власти прекршиле када су у питању пензионери”, у наведеној полемици са народном посланицом из Српске напредне странке (СНС), Весна Малушић, рекао је опозициони народни посланик Александар Шешељ.

„Ја Вас разумем али причате нешто што није истина. Ја сам лепо рекла, милион триста хиљада пензионера није било обухваћено смањењем пензија. Ви сте малопре рекли да су свима смањене пензије – значи не говорите истину.Није тачно. Шесдесет процената пензија није било смањено. Јел тако? Тако је. Идемо даље. Не доноси ова скупштина законе, она их само усваја. Идемо даље”, у свом одговору Шешељу рекла је Малушић што је изазвало општи смех у скупштинској дворане, те је сама посланица из СНС зато одмах додала:

„Чекајте, чекајте. Изнервирали сте ме!”

А како е даље се водила расправа између поменутих посланика у Скупштини Србије, погедајте у видео снимку горе, па сами о свему донесите свој суд.

                ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!