Прочитај ми чланак

КАДИРОВ Знам шта се дешава на Косову (не зна да је Вучић осудио „агресију“ Москве)

0

Поводом напете ситуације на КиМ огласио се и чеченски лидер Рамзан Кадиров, који је на свом Телеграм каналу навео да заједно са свима прати Србију.

„Ово је веома сложена ситуација у којој постоји трећа страна хушкача – НАТО. По овом питању је немогуће стати на страну ни Срба ни Косовара, али постоји недвосмислен став који и једни и други треба да заузму. А ова позиција, што је чудно, није политичка, већ верска“, навео је Кадиров.

Он затим истиче да је Србија држава која је отворено подржала Русију „у борби против нацизма и сатанизма у Украјини“. „Председник Србије Александар Вучић, кога добро познајем, одлично разуме шта је НАТО и којим методама алијанса распирује сукобе“, наводи даље он

„Цео НАТО блок покушава да исквари земље са традиционалним вредностима у гомилу злих људи са животињским инстинктима без вере и части. И нема сумње да муслимани у овој специјалној операцији против Иблисових присталица играју важну, идеолошку и духовну улогу противдејства“, пише још Кадиров, па наставља:

„Схвативши да у Украјини њихови планови пропадају, западна алијанса је одлучила да поцепа рану која је зарастала на Балкану. А двоструко је увредљиво што су на једној од страна, на коју хушка НАТО, косовски муслимани. Званични разлог избијања сукоба је толико смешан и баналан да нема сумње у подстрекивање споља.“

„Док ће се Балкан борити међу собом, цео Запад ће стајати иза и давати патроне, али живети у миру, повремено протестујући против кршења права сатаниста, диктирајући своје приоритете свету“, сматра Кадиров.

„Запамтите, за присталице Сотоне је корисно да вернике супротставе међу собом под било којим изговором“, додаје он.

„Позивам Србе и косовске Албанце да избаце НАТО из једначине и размишљају о својој будућности. И тада ће доћи до разумевања проблема и његовог решења. Постоје одлични примери суживота у хармонији различитих вера и националности. Али нема примера доброг суживота са НАТО интервенционистима“. закључио је чеченски лидер.