Прочитај ми чланак

„Кад држава функционише као картел“: Нинић о избору Орлића за шефа БИА

0

"Када држава функционише као један картел, са унапред подељеним улогама и задацима, са разрађеним плановима за темељну економску девастацију и перманентну дезинтеграцију свих друштвених чиниоца, који нису на линији политике СНС, потпуно је периферно питање ко је, технички, на челу БИА", рекао је за Нова.рс адвокат Иван Нинић о одлуци Савета за националну безбедност да именује Владимира Орлића за директора Безбедносно-информативне агенције.

Нинић је у изјави за наш портал рекао да од 2012. године Вучић руководи свим активностима БИА и да ће тако остати и убудуће.

„Не треба имати никакве илузије да се догађају некакве персоналне промене са доласком Владимира Орлића. Иста ситуација је и са војним службама и са дирекцијом полиције, која две и по године нема директора и гуши се у аферама и потпуној анархији, где свако сваког држи у шаци. Једноставно, главни шеф је у безбедносном апарату државе установио правило да постоји само један вук, а сви остали имају улогу јастребова, верно служе, доказују лојалност и боре се за свој „оброк““, рекао је Нинић за наш портал.

Подсетимо, Савет за националну безбедност дао је на данашњој седници сагласност да функционер и посланик Српске напредне странке (СНС) Владимир Орлић буде именован за директора Безбедносно-информативне агенције (БИА), саопштено је из кабинета председника Србије.

Владимир Орлић био је посланик владајуће СНС у Скупштини Србије у више мандата, а од 2022. до 2024. године био је и на челу српског парламента.

О томе да ће Орлић постати директор БИА говорио је заменик председника Странке слободе и правде Борко Стефановић у емисији Таковска 10 на РТС-у.

„Ја мислим да је јако лепа ствар то што за који дан господин Орлић одлази на нову дужност у БИА и грађани ће најзад моћи и од нас да чују нешто, јер Орлић неће моћи да даје изјаве“, изјавио је Стефановић.

Ту информацију Орлић, који је такође био у емисији, није потврдио нити демантовао.

„Ја сам народни посланик, немојте ви да се бринете за мене, брините само шта ћете радити наредне четири године у тој Скупштини“, одговорио је смејући се посланик СНС-а Владимир Орлић.