Прочитај ми чланак

КАД БРНАБИЋ „ЗАРАВНИ КРИВУ“, број новозаражених скочи на 5.000

0

Грађани Србије и даље памте трауматичне моменте с краја марта и почетка априла ове године, када су власт и Кризни штаб због око 200 новоболелих од короне, правили хистерију, затварали људе, плашили и говорили да нам прети шпански и итаљански сценарио... На око 2.000-3.000 новозаражених и двоцифреног броја умрлих говорили су да смо најбољи у Европи, отварали тржне центре, понашали се као да се ништа не догађа. Дан по дан, догурали смо до готово 5.000 новооболелих од коронавируса. Илити, што би премијерка Ана Бранбић рекла: "Успели смо да заравнимо криву". Шта нас чека сада?

Пошто државни врх на челу са председником Александром Вучићем, премијерком Аном Брнабић, као и Кризни штаб почевши од министра Лончара и осталих лекара чланова овог тела дају опречне и контрадикторне изјаве, несумњиво су изгубили поверење међу људима. О томе сведоче и коментари са Твитера и осталих друштвених мрежа.

Председница Владе хвалила се у једном гостовању на телевизији да је Србија „заравнила криву“, иако у односу на раније, више хиљада дневно обољева од вируса Цовид-19, а бројке оболелих и умрлих константно расту.

Твитераши су се позабавили њеним речима и реалним бројкама:

Саркастични коментари наставили су да се нижу на друштвеним мрежама:

– Ако смо на 200 заражених дневно имали забрану кретања а на 2.500 отварали тржни центар логично је да се на 5.000 дневно живот коначно врати у нормалу – написао је комичар Срђан Динчић, а у тој једној реченици стала је целокупна ситуација од појаве коронавируса у Србији, до данашњег дана.


– Имаш 5.000 заражених дневно, све привредне гране ти у агонији, а ти развалио корону. И љутиш се кад ти кажу да си луд? Ма јок ниси… – написао је један твитераш поводом новонастале ситуације.

Неки су се осврнули и на доделе ордења лекарима из Кризног штаба које је Вучић „одликовао“ за допринос борби против короне.

– 4.994 нова случаја заразе, 24 преминуло. Је л’ је за ово назови Кризни штаб добио ордење???