Прочитај ми чланак

Јутки прети затвор: Тужилаштво истражује непријављени стан

0

Основно јавно тужилаштво у Крушевцу покренуло је истрагу против бившег председника Општине Брус Милутина Јеличића Јутке, који Агенцији за борбу против корупције није пријавио да у свом власништву већ девет година има стан у Београду, а налази се на условној слободи управо због прикривања имовине. Како је за портал Нова.рс речено у Тужилаштву у Крушевцу, у току је поступак прикупљања доказа.

“Против осумњиченог Милутина Јеличића пред овим тужилаштвом у току је поступак предузимања доказних радњи по пријави због предметне непокретности – стана у Београду. Након предузимања доказних радњи биће донета одлука поводом поднете пријаве”, речено је нашем порталу у Основном јавном тужилаштву у Београду.

Милутин Јеличић Јутка осуђен је у октобру прошле године пред Основним судом у Брусу на условну казну затвора од осам месеци, уз контролу у наредне две године, а у пресуди је наведено да је Јеличић имовину прикривао у периоду од 21. јануара 2016. до 31. јануара 2018. године.

Међутим, он је готово целу деценију, па чак и у тренутку када му је изречена пресуда, прикривао да је власник вредне некретнине у центру Београда, што би се могло протумачити као кршење условне слободе. Како је објавио Инсајдер, у катастру непокретности може се видети да је Јеличић уговор о куповини стана у Београду у Светозара Марковића оверио у Првом основном суду 15. априла 2011. године, што значи да је од тада стан у његовом власништву.

Инсајдер подсећа да према Закону о Агенцији за борбу против корупције, његова законска обавеза је била да ту некретнину пријави, најкасније у децембру 2012. године, а он је то урадио тек ове године.

Власништво над тим станом није могло да се види ни у јавном регистру катастра јер је бивши председник општине Брус захтев за упис права својине поднео тек у октобру 2018. године. Право својине уписано је званично 3. марта 2020. године.

Јеличић прикривао седам непокретности, возила, дату позајмицу…

Јеличић је раније осуђен јер Агенцији за борбу против корупције није пријавио да у свом власништву има двособан стан у Београду, седам непокретности у општини Брус, четири теретна и једно доставно возило, 100 одсто власништва у предузећу “Паникоп”, као ни потраживања на основу позајмице од око 2,4 милиона динара тој фирми.

Бившем председнику Општине Брус се иначе суди за полно узнемиравање и недозвољене полне радње злоупотребом службеног положаја, по кривичној пријави Марије Лукић, а због тога што је изостао са последњег рочишта наложено је његово привођење.

Против Јеличића се води и поступак по кривичној пријави Министарства грађевинарства због сумње да је користећи свој положај и утицај који је имао као председник Општине прекршио закон у случају нелегалног објекта на Панчићевом врху.