Прочитај ми чланак

Јутарњи хорор на Пинку: Брнабић напала медије, опозицију…

0

Премијерка Србије Ана Брнабић гостујући на ТВ Пинк није пропустила прилику да појрдине медије назове "тајкунским" и "антидржавним", незадовљна извештавањем о преговорима у Бриселу. Паљбу је осула и по опозицији, називајући је "антидржавном коалицијом".

Разговор је почео неуобичајено са премијеркином констатацијом да је „данас субота, а да ће сутра бити недеља“. Да не би било забуне, то је поновила још једном.

FOTO: Printscreen/Pink

Динамици бизарног разговора допринела је и мало је рећи занимљива одевна комбинација водитељке – велики шешир, какав се носи на коњским тркама.

Разговор је престао да буде само бизаран и смешан када је начето питање свих питања – Косово, а премијерка је моментално осула паљбу на медије и још једном потврдила константан притисак и таргетирање критичких медија од стране режима.

Све време разговора премијерке Брнабић са водитељском ТВ Пинк смењивали су се фотографија председника Србије, али и текстови објаввљени о састанку у Бриселу.

– То што они желе да ослабе положај Александра Вучића, треба да се разуме да је то слабљење позиције Србије. Чули смо да је дошао „Дан Д“. Милош Јовановић, француски држављанин, каже ‘Потписаће, зна се ко је Александар Вучић. Невероватна доза безобразлука“ – говорила је премијерка.

Водитељка сугерише да се све изјаве и интервјуи могу видети на великом видео биму, све време.

Брнабић је још једном Милоша Јовановића, лидера ДСС, назвала „Французом“.

– Кад кажем „Француз, Милош Јовановић“, па неко ће рећи то је политичка увреда. Не, то су они покушали да ураде нама. Ми нисмо поменули у политичкој борби ни у једном тренутку ни његово двојно држављанство, ни двојно држављанство Здравка Поноша који је са хрватским држављанством ушао у трку за председника – рекла је Брнабић.

Додала је да он и председник Србије немају резервну државу.

– Погледајте колико су гигантске лажи тајкунских медија, Шолакових медија и политичке опозиције – истакла је премијерка.

Навела је и да је невероватна борба председника Србије последњих десет година заслужна за то што се одједном међусобно признање више ни помиње.

Осврнула се и на погром Срба у марту 2004. године, рекавши да је тадашња власт насиље посматрала из кабинета у Београду.

– Паљење манастира, убијање, протеривање… Преживели су само они које је КФОР склонио. То је једини пут када је КФОР пуцао на албанске терористе. Ту је био Јеремић, Тадић, Понош… Он је био шраф у војсци, па је постао и генерал са хрватском путовницом. Сви они су тада били на власти. Није ово трајало 12 сати па да нисте могли да се организујете… Ви сте то гледали из својих кабинета у Београду. То насиље је трајало преко два дана, 70 сати, и Београд није учинио ништа. А данас певају, понела их је песма, пршти патриотизам“ – рекла је она.