Прочитај ми чланак

ЈУЛ ДЕЗЕРТЕР Вулин спрема водене топове за грађане?!

0

Министар и пуковник полиције Александар Вулин (који је избегавао војску да не би ишао на ратиште док је његова генерација гинула) изгледа је баш озбиљно кренуо у рат на свој народ, па је после претње "насиљем на протестима", грађани су уснимили и водене топове на улицама.

– Поред насиља које је најављено од стране минстра полиције за суботу према грађанима, спремају и водене топове – навео је оснивач поктера „Ћале, ово је за тебе“ Петар Ђурић уз фотографију воденог топа.

Овај призор не изненађује, с обзиром да је минпуки Вулин већ најавио да ће полиција применити насиље. Осим полицајаца који су на претходним протестима бацали жене преко банкине и СНС батинаша који су на голоруки народ ишли багером и чекићима, изгледа да је сада ново оружије борбе против мирних демонстраната и водени топ.

– Ако то зависи од полиције онда ће полиција реаговати у скалду са својом снагом и овлашћењима, онда ћемо морати да применимо насиље – рекао је Вулин у јутарњем програму ТВ Хепи, наводећи како полиција „ради све да до насиља не дође“.

Но, ово и не чуди, јер се Вулин и даље није јавности извинио због изјаве из деведесетих, која је ушла је у анале бахатости и која показује да се он никада није покајао због своје прошлости.

– Приче о томе да су на минус шест степени грађани поливани хладном водом немају основа. Зар је требало да их поливају топлом водом – питао је Вулин, некадашња перјаница ЈУЛ-а, када су у ноћи између 2. и 3. фебруара 1997. године полицијске снаге грубо насрнуле на демонстранте.

Увече 2. фебруара 1997. године, јаке полицијске снаге блокирале су Бранков мост, не дозвољавајући демонстрантима коалиције Заједно да наставе са шетњом. Затим је коришћењем водених топова на минус шест степени, полиција кренула у разбијање скупа.

Поглед на насиље над демонстрантима се код минпукија очигледно није променио, те и не чуди што су на улицама поново водени топови, а не би чудило ни да буду употребљени на наредном протесту.