Прочитај ми чланак

ЈОВИЋ (Србин са КиМ): Протест Срба због велеиздаје Вучића и Српске листе!

0

Повереник Покрета за одбрану Косова и Метохије, Небојша Јовић, данас је потврдио да ће 9. јануара у Северној Митровици бити одржан протест Срба, због, како је рекао, „велеиздаје Александра Вучића“.

Јовић је рекао да ће протест Срба почети у 12:01 симболично, како би дигли глас против „велеиздаје Александра Вучића“ и „тортуре, бахаћења, неконтролисаног богаћења, претњи и уцена“ Српске листе, те „најсвирепије издаје“ од прошле недеље – аминовање база косовске полиције на Северу.

„Грађани српске Митровице изаћи ће да јавно пошаљу поруку да Александар Вучић оваквом проалбанском и по Србе на Косову и Метохији погубном политиком, као и Српска листа која је била дугогодишњи партнер Тачију (Хашим) и Харадинају (Рамуш), не могу више да представљају Србе који живе на Косову и Метохији“, казао је Јовић.

Додао је да су Српска листа и председник Србије Александар Вучић „верификовали опкољавање“ Митровице и „окупацију“ Севера. ;

„Срби с Косова затражиће од Србије да се одреди ‘државни преговарач – заступник’ који ће пре свега да поштује интересе и Србије и Срба на Косову и Метохији“, рекао је он, пренео је портал КосСев.

Јовић је за Српску листу казао да је „нема међу живима“.

„Њих нема нигде на улици. Ми се питамо где су они. Вероватно је већина, можда готово и сви по становима које добијају у ‘Београду на води’. То је сада код њих статус међу издајницима, ако немаш стан у ‘Београду на води’ или на Врачару, ниси довољно добар Србин и њима подобан“, казао је Јовић.