Прочитај ми чланак

Јовановић: Вучић прешао на тамну страну Вука Бранковића

0

Председник Нове Демократске странке Србије Милош Јовановић изјавио је да француско-немачки споразум о Косову значи исписивање Србије из историје и додао да је председник Србије Александар Вучић „прешао на тамну страну Вука Бранковића без повратка“.

„Бирамо између Србије и Вучића и избор је лак – Србија, Србија, Србија и само Србија. Ово ћемо спречити као народ или народ бити нећемо. Зваћемо вас врло брзо на улицу и протесте“, рекао је Јовановић на трибини „Не капитулацији“ одржаној на Новом Београду.

Он је истакао да је сада 10 година владавине лажи и манипулација Александра Вучића.

„Предлог споразума је прихватио, није потписао, али је сам рекао да је прихватио концепт и три пута додао да ће радити на имплемнтацији и примени. А то је споразум о признању сецесије наше јужне покрајине“, навео је лидер Новог ДСС-а.

Он је подсетио на члан 4 споразума  – Србија се неће противити чланству Косова у било којој међународној организацији и на члан 1 где се наводи да ће Србија признати пасоше Косова и додаје  да су обе стране једнаке у правима.

„Дуго сам и очигледно наивно веровао да не може мајка да роди Србина који је спреман да призна сецесију Косова и Метохије. Ако постоји илустрација изреке ’продати веру за вечеру’ то је оно што Вучић и Дачић раде. Логика потурице је ту завладала и Вучић је отишао на тамну страну Вука Бранковића и ту нема повратка“, оценио је Јовановић.

Према његовим речима европски споразум је и споразум о стварању Велике Албаније.

„А то је изнад свега споразум о нашем нестанку, националном понижењу, поништавању наше славне и слободарске историје, наше националне културе. Споразум о нашем исписивању из историје“, закључио је Милош Јовановић.