Прочитај ми чланак

ЈОВАНОВИЋ: Власт системски урушава инфраструктуру престонице

0

Шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Београда и потпредседник Народне странке Никола Јовановић изјавио је да градска власт својим "јавашлуком и немаром систематски урушава" инфраструктуру престонице, а како је истакао, последњи пример је реконструкција Улице 27. марта, где је недавно избила поплава.

„Упркос рекордној цени од 27 милиона евра за реконструкцију 2,9 километара улица од Вуковог споменика до Калемегдана, није обављено реновирање водоводне мреже на том потезу, што је била обавеза из јавног позива и тендерске документације“, навео је Јовановић у писаној изјави.

FOTO: TWITTER

Он је упитао како је могуће да упркос рекордном и „очигледно пренадуваном буџету“, нису обављени комплетна реконструкција и подземни радови.

„На све то, градска власт је успела да оштети магистралну водоводну цев, која је пукла због вибрација проузрокованих површинским радовима мимо пројекта и плана, а ноторна је лаж да се поплава догодила невезано од радова на том потезу“, истакао је Јовановић.

Он је додао да је у првој половини ове године реализовано само 19 одсто од оригиналног плана јавних инвестиција, док су последњим ребалансом градског буџета оне смањене за 1,6 милијарди динара.

„Прошле године инвестиције су износиле девет милијарди динара, односно 9,5 одсто градског буџета, што је најмање у новијој историји Београда“, навео је Јовановић.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!