Прочитај ми чланак

Јовановић: Ускоро предлог одлуке о изласку на изборе

0

Покрет „Метла 2020“ ће ускоро својим чланицама упутити предлог одлуке о изласку на изборе, рекао је један од лидера тог Покрета и председник Демократске странке Србије Милош Јовановић.

„Такву одлуку морају да потврде све наше огранизације. Мислим да за промену власти на улици нема ни воље ни енергије, а мислим да то није увек најбоље решење. То је заиста оно последње када немате другог избора“, рекао је Јовановић који је са данас са грађанима разговарао на штанду у центру Крушевца.

Он је, одговарајући на новинарско питање о томе какви су изборни услови, рекао да су „очајни и да то сви знају“.

„Неће бити лако скупити потписе, није лако живети политички, не само за Покрет већ за било коју странку која хоће да утиче на промену у Србији. Имамо уцене и спискове у јавним предузећима, сви знамо да постоје, то је потврдјено хљаду пута, има снимака на Јутјубу, праве се сигурни гласови, капиларни гласови, људи који су запослени у јавном сектору су уплашени и да дају потписе“, казао је он.

Упркос томе Јовановић очекује да ће „избори под нефер условима, са медијима који су често пропагандни серивиси Александра Вучића“ ипак донети улазак у републички и локалне парламенте што ће омогућити да се настави промена власти, што ће, како је рекао, трајати дуго.

Представници Покрета „Метла 2020“, како је додао, обилазе Србију, представљајући свој програм.

„Када је у питању корупција хоћемо да донесемо јасан закон о пореклу имовине који ће се тицати носилаца јавних функција, тридесетак људи од деведесетих на овамо, а који ће имати ретроактивно дејство. Док не казнимо људе који су покрали државни буџет градјани неће вратити веру у јавни интерес, у опште добро у заједничку будућност“, казао је он.

Додао је да се Покрет, такодје, залаже за „дебеоградизацију“ и за разбијање моћи политичких странака која подразумева партијско запошљавање, утицање на медије, на правосудје и на јавне економске токове кроз намештене тендере.