Прочитај ми чланак

Јовановић (СзС): Вучић са Бебом прави трабант странке, које глуме опозицију

0

Потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић изјавио је данас да је стратешки погрешна одлука челника Шапца и Параћина Небојше Зеленовића и Саше Пауновића да учествују на локалним изборима, најављеним за 26. април, и да нема места за ситне калкулације.

„Тек када буде услова за промену републичке власти можемо донети грађанима слободу и могућност избора. Став Народне странке и СЗС је да је у интересу грађана Шапца и Параћина да бојкот успе и да у року од годину дана после предстојећих избора буду расписани нови ванредни избори под бољим условима“, рекао је Јовановић телевизији Н1.

Јовановић је позвао све Београђане и грађане Србије да 26. априла бојкотују „лажне изборе“, који служе само да дају легитимитет лошој и корумпираној власти и дају вештачко дисање режиму који нема решење ни за један проблем.

„У Београду гори депонија у Винчи, а то није тема за градоначелника Зорана Радојичића, по струци лекара, иако су због тог пожара грађани изложени канцерогеним материјама и изложени су опасности већој од корона вируса. Радојичић и и његов заменик Горан Весић чине два кривична дела – скривање опасности и нечињење и зато ћемо против њих поднети кривичне пријаве“, рекао је Јовановић.

Јовановић је навео и да министар здравља Златибор Лончар „каже да не зна да ли је неко у Србији заражен корона вирусом, али да нема места за панику и ако има заражених и ако их нема.

Потпредседник Народне странке је оценио да на слободним изборима не могу победити људи попут Весића и Лончара.

„Пошто режим стално нас из опозиције саветује да идемо од врата до врата, и ја саветујем Весићу да не гостује свако јутро на телевизијама са националном фреквенцијом, па да имамо равноправне услове и да видимо да ли ће се грађани више обрадовати Весићу или мени када им звонимо на врата“, рекао је Јовановић.

Јовановић је навео да је, према његовим информацијама, „Србија 21 пројекат Владимира Бебе Поповића и да играрија председника Србије Александра Вучића“ око смањења цензуса са пет одсто на три не потиче из жеље да више грађана буде представљено у парламенту, него управо супротно – да не жели да опозиционо настројени грађани буду заступљени у парламенту.

„Вучић жели да и даље опозицију третира као државне непријатеље и поларизује и дели друштво, а да онда оснује трабант странке које би требало да глуме опозицију. Њему су потребни људи да глуме министре и премијера, да глуме опозицју, он сам глуми државника“, рекао је Јовановић.