Прочитај ми чланак

ЈОВАНОВИЋ (СЗС): Савски мост нацисти нису успели да сруше, неће ни Весић

0

Шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Београда и потпредседник Народне странке Никола Јовановић је данас поновио да је неприхватљиво „свако измештање“ Савског моста, јер „пркоси логици и здравом разуму“, и да Београђани то зато неће допустити.

„Савски мост је реконструисан 2007. године и данас је функционалан. Уз додатне инжењерске интервенције, које не би коштале више од два милиона евра, могао би да савршено служи Београђанима још деценијама“, рекао је Јовановић у разговору с грађанима на Бајлонијевој пијаци у Београду.

FOTO: TWITTER

Јовановић је додао да би, с друге стране, свако „измештање“ моста коштало пет до десет пута више и било извор нове корупције и пљачке Београђана.

„Позивам грађане да не учествују у такозваној анкети на сајту градске управе, јер је реч о превари и лицемерју“ пошто „међу понуђеним опцијама нема једине логичне и исплативе опције, а то је да мост остане тамо где је сада“, рекао је Јовановић.

Он је за недељу најавио акцију опозиције за одбрану Савског моста „од најгоре градске власти Београда у новијој историји“.

„Ако Савски мост нису успели да сруше нацисти који су из Београда бежали у Срем, неће ни заменик градоначелника Горан Весић и градски архитекта Марко Стојчић“, рекао је Јовановић.