Прочитај ми чланак

ЈОВАНОВИЋ: Србија је капитулирала на Косову, као Немци 1945.

0

Београд -- Лидер ЛДП Чедомир Јовановић сматра да ни Србија ни Косово нису спремни за коначни договор, али да, уколико постоји могућност договора, онда га треба подржати.

Јовановић је, у интервјуу за ТВ Кљан, тај став образложио недостатком идеала и визије.

„У име чега они то да ураде, која је то велика идеја па кажу ово је проблем да га решимо, па наш сан да остваримо. Који је то наш сан? Од нас су сви отишли зато што ми нисмо имали тај сан. Ако можемо око нечег да се договоримо, сваки секунд нам је важан. То није моја политика, али ако постоји могућност договора, треба га подржати, да не остављамо то отвореним“, рекао је Јовановић.

Јовановић тврди да је Србија капитулирала на Косову као када су, како је навео, Немци капитулирали 1945. „Како се зове када пустиш страну војску на територију своје земље и заувек одеш одатле? Па, то је капитулација“, казао је лидер ЛДП.

Он сматра да је питање Косова још одавно решено и да је једини проблем у спремности Србије да прихвати такву реалност. „Ми тај тест реалности не пролазимо из много разлога, а измедју осталог и због тога што живимо у једном лицемерном времену“, казао је Јовановић.

Јовановић сматра да је Србија прва требало да призна Косово и да је 1999. било лакше постићи одрживо решење него данас, јер се „данас давимо у Савету безбедности и позивамо на резолуцију 1244“.

Он је рекао и да север Косова никада није било Косово.

„Може Тачи да дође на Газиводе 100 пута и може Росу да ухапси кога хоће у Косовској Митровици, али то никада није било Косово, то ни 1999. није било Косово“, казао је Јовановић.

Према његовим тврдњама, Руси неће дозволити консолидацију овог дела Европе јер то није у њиховом интересу.

„Руса мораш да се плашиш, овим другима не можеш да верујеш. Јел био Хојт Ји, Мичел, онда Палмер, па сада Гренел, па с ким се договарамо?“, упитао је Јовановић.