Прочитај ми чланак

ЈОВАНОВИЋ ПИТА БРНАБИЋ: Зашто лажете о сиромаштву у Србији?

0

Жалосно је што Влада Србије изврће најновије званичне податке о размерама сиромаштва у Србији, изјавио је потпредседник Народне странке Никола Јовановић. обраћајући се премијерки Ани Брнабић.

„Први корак ка решавању проблема јесте његово реално сагледавање, на шта ова влада очигледно није спремна, јер јој је приоритет јефтин маркетинг“, казао је Јовановић.

Он је председници Владе упутио следећа питања:

Зашто нисте рекли истину народу да је стопа апсолутног сиромаштва скочила са 6.3 одсто у 2012. години на 7,2 одсто у 2017. години?

Зашто ћутите о чињеници да милион и осамсто хиљада наших људи (25,5 одсто становништва) живи на самом прагу апсолутног сиромаштва, по чему смо међу рекордерима у Европи?

Зашто прећуткујете да се 400 хиљада наше деце налази у ризику од апсолутног сиромаштва?

Зашто не признате да је економска политика ове и претходних влада фаворизовала богате и директно утицала на пораст сиромаштва у Србији? Ту мислим на умањивање пензија, смањивање социјалних давања, укидање бесплатних уџбеника у Београду, забрану запошљавања преко конкурса у државним установама и друго.

Зашто инсистирате на тези да је стопа незапослености преполовљена у односу на 2012. годину, када знате да је методологија промењена 2016. године и да се не могу упоређивати те две стопе?

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!