Прочитај ми чланак

Јовановић: Није избор да бирамо између садашњих и бивших министара

0

Члан Председништва Покрета „Метла 2020, Милош Јовановић (ДСС) је данас оценио да „није неки избор“ ако се пред грађане као политички избор ставља бирање између садашњих министара Српске напредне странке и бивших министара, који су данас у Савезу за Србију.

„Више волим да изађем на улицу и на бирачко место него да останем код куће, јер се ништа не мења тако, и ништа неће с неба да падне“, казао је он.

На питање да ли за нешто може да похвали власт, Јовановић је одговорио да је „одлична“ набавка хеликоптера и ПВО система, као и изградња аутопутева, али да је стање у медијима лоше, да се врши притисак на људе преко запослења у јавним предузећима.

„Не може у нормалној земљи да се отац министра полиције Небојше Стефановића бави трговином оружја“, рекао је Јовановић.

Коментаришући изјаве председника Народне странке Вука Јеремића који је и Покрет „Метла 2020“ назвао „Вучићевом опозицијом“, Јовановић је казао да такви људи „треба да се баве самима собом“.

То, рекао је он, „лицемерне и смешне оптужбе имајући у виду од кога долазе“.

„Ја сам, за разлику од Јеремића, гласао против Бриселског споразума у Скупштини Србије 2013. године. Он је (Јеремић) давао кворум и гласао за буџет СНС, а ја сам тада вратио посланички мандат Демократској странци Србије јер сам сматрао да странка мора много оштрије да критикује тадашњу власт СНС“, навео је Јовановић.