Прочитај ми чланак

Јовановић (НАДА): Не сумњам да опозиција има већину у Београду

0

Носилац листе коалиције НАДА за парламентарне изборе Милош Јовановић изјавио је данас да не сумња да опозиција има већину у Београду, наводећи да је имала више гласова и на изборима 2022. године и да не види због чега би се то променило за предстојеће изборе.

„У Београду ће се ствари сигурно променити, а ја нисам сигуран ни да ће на републичком нивоу ствар бити толико јасна колико се чини“, рекао је Јовановић новинарима на Земунском кеју, где је коалиција НАДА одржала акцију „Породични дан“.

Упитан о томе што је председник Србије Александар Вучић изјавио да Српска напредна странка (СНС) има предност и на нивоу Србије и на нивоу Београда, Јовановић је казао да Вучић „говори многе ствари које нису истина“.

„И важне ствари које се тичу косовске политике и мање важне ствари, попут ове. Хајде ако је он то рекао, да ми уконемо изборе. Можда је то решење да га прогласимо за доживотног вођу и да завршимо са демократијом“, казао је он.

Јовановић, који је и председник Нове Демократске странке Србије, оценио је да „нема шансе“ да СНС има већину у Београду, чак и са Социјалистичком партијом Србије.

„То је просто немогућа мисија након резултата на прошлим изборима, након свега што се догодило у претходних годину и по дана… Да ли ће се они бавити неким марифетлуцима, то је друго питање“, казао је Јовановић.

Говорећи о проблемима остатка опозиције око немогућности резеврисања простора за предизборне скупове, Јовановић је казао да и се коалиција НАДА са тим проблемом суочава већ два и по месеца.

„Ми смо од септембра у кампањи и ретко где смо могли да добијемо салу. А и када смо у граду, на отвореном, суочавали смо се са тим да напредњаци окруже наше штандове и не дају нам да причамо са грађанима. То нам се десило у Зрењанину, Руми, Кикинди и још неким градовима“, рекао је председник Нове ДСС.

Додао је да није лако доћи ни до локалних телевизија, као ни до телевизија са националном фреквенцијом.

„Ми смо два, три пута имали отказ локалних телевизија, већ уговорених емисија унапред, где просто локални шеф напредњака каже да Милош Јовановић не може да гостује“, казао је Јовановић.

Новинарима се обратио и кандидат за одборника у Скупштни Београда испред коалиције НАДА, бивши кошаркашки репрезентативац Владимир Штимац, који је навео да ће та коалиција, уколико добије поверење грађана на београдским изборима, бити ту за све родитеље да им помогне при одгајању деце.

„Да се не плаше да их пусте да иду у школу, да иду на журке, да иду на неке догађаје. Ми ћемо им помоћи да се не плаше толико, да знају да ће град да им помогне у одгајању деце“, рекао је Штимац.

Казао је да та коалиција жели да промовише и спорт и спортску инфраструктуру, где ће деца моћи заједно да проводе време и да се међусобно помажу.

„Иницијатива је да они што више буду заједно, а да им ми и град то све пружимо“, нагласио је Штимац.

Ванредни републички и локални избори, који се одржавају у више градова и општина, укључујући и главни град, Београд, расписани су за 17. децембар ове године, а у њима коалиција НАДА учествује на изборној листи „Др Милош Јовановић – НАДА за Србију“, под редним бројем 5.