Јовановић (Метла 2020): За корупцију минимум две године затвора

0

Члан председништва Покрета Метла 2020 Милош Јовановић изјавио је да систем у Србији мора из корена да се промени, истакавши да је основа борба против корупције, где не би смеле да се изричу казне мање од законског минимума од две године затвора.

Јовановић је гостујући у емисији „Политбиро“ на РТВ рекао да се Покрет Метла 2020 залаже за укидање могућности да се за корупцију изричу казне испод законског минимума од две године.

„Ако сте узели 100 евра у породилишту или 200 евра за испит нећете добити испод две године затвора. Репресијом мора да се искорени корупција“, нагласио је Јовановић који је и председник ДСС-а.

Говорећи о политичкој ситуацији, рекао је да је потребна промена изборног закона и узимање снаге политичким партијама, јер данас владајући СНС, кога је назвао „турском најездом узима харач градјанима“.

„На терену видим како је тешка ситуација, како се узимају капиларни гласови, људи су уплашени. Морамо се борити, јер све процене говоре да бојкот не може да да резултат, то јест, на улици не постоји снага за ванинституционалну борбу, јер старе нације не праве револуције“, рекао је Јовановић.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!