Прочитај ми чланак

Јовановић (Метла 2020): Бојкот је неодговоран, као гласање за Белог прелетачевића

0

Члан председништва Покрета „Метла 2020“ и лидер Демократске странке Србије Милош Јовановић изјавио је данас да је одлука о бојкоту неодговорна и да подсећа на гласање за фиктивни лик Белог прелетачевића на изборима пре три године.

Јовановић је гостујући у јутарњем програму телевизије Н1 казао да бојкот не може да успе, јер нема снаге у друштву за ванинституционалну борбу.

„Најбоље се по самом Савезу за Србију види колико је одлука о бојкоту била непромишљена и преурањена. Имате Шабац и Параћин где доскорашњи чланови овог савеза иду на изборе, али и делове опозиције које нису чланице СзС такође су најавиле излазак на изборе“, навео је члан председништва Покрета „Метла 2020“.

Јовановић се сложио да изборни услови јесу тешки.

„Никад нису били гори, али не видим да бојкот, колико год био легитимна идеја, може да успе јер нема енергије, младости која је потребна Србији да изнесе ванинституционалну борбу након избора, нити тако лошег социо-економског стања које би гладне људе истерало на улицу“, казао је он.

Лидер ДСС-а је додао да онда остају две варијанте.

„Да се или повучете из политике, или наставите бој, ако није кроз бојкот онда морате по овим грозним условима. И правите тељеме за неко будуће време“, додао је он.