Прочитај ми чланак

ЈОВАНОВИЋ: „Једва чекам Весићеву кривичну пријаву због блокаде саобраћаја“

0

Шеф одборничке групе Савез за Србију у Скупштини града Београда Никола Јовановић поручио је заменику градоначелника Београда Горану Весићу у отвореном писму да једва чека да против њега поднесе кривичну пријаву коју је најавио због блокаде саобраћаја у Коларчевој улици.

„Не могу да дочекам вашу кривичну пријаву“, навео је Јовановић који је и потредседник Народне странке.

Додао је да му Весић прети тужбом, уместо да је консултовао градјане и организовао референдум на којем би се одлучило да ли је потребна жичара на Калемегдану и пешачка зона којом се од центра града „прави гето“.

„Колико онда кривичних пријава заслужује Ваша одлука да заувек блокирате саобраћај у Коларчевој и Васиној, почев од данас? Моја симболична блокада је служила као упозорење градјанима на Вашу трајну блокаду центра Београда. Чија је кривица већа?“, упитао је Јовановић.

Он је истакао да се Весићу не сме дозволити да „отме центар града“, одсецајући га од осталих делова престонице, као што је то учинио са 116 хектара Савског амфитеатра.
„Господине Весићу, постали сте градоначелник на мала врата, на мала врата ћете и напустити Београд, који никад нисте заволели и којем ништа добро ниште донели“, оценио је Јовановић.

Као знак негодовања што ће од данас бити затворен центар града услед радова на Тргу Републике, представници београдске одборничке групе Савеза за Србију (СзС) и градске општине Стари град протестовали су у недељу на Теразијама, тако што су на улицу поставили џакове са сољу за путеве.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!