Прочитај ми чланак

ЈОВАНОВИЋ: Хитна оставка Весића и Стојчића, Трг ће коштати 12 милиона евра

0

Шеф одборничке групе Савеза за Србију и потпредседник Народне странке Никола Јовановић затражио је хитну оставку заменика градоначелника Горана Весића и градског архитекете Марка Стојчића и изнео информацију да ће реконструкција Трга Републике на крају коштати 12 милиона евра, што је показатељ корупције.

Јовановић је на конференцији за новинаре испред Скупштине града Београда рекао да је Дирекцији за грађевинско земљиште и изградњу на основу приступа информација од јавног значаја затражио да се одборничкој групи достави уговор о ангажовању „Страбага“ који је ангажован на извођењу радова на тргу, затим уговор са фирмом која је вршила надзор на радовима и крајњи рачун радова.


Он је казао да, према незваничним информацијама ће реконструкција грађане могла да кошта и 12 милиона евра што је један од кључних индикатора да је на делу велика корпуција и брљотина за коју неко мора да одговара.

„Нигде се не види толико слом државе и градске управе колико на Тргу Републике“, рекао је Јовановић и казао да је невероватно да једна градска управа није у стању да реконструише обични трг.

Како је навео, од јуче је јасно да је за комплетан слом система одговоран директно (председник Србије) Александар Вучић који уместо да чини да се грешке поправе и систем унапређује одлучио да покрива грешке улази у даље спиновање и штити своје партијске другове чиме је показао да је Србија партијска држава и да је он приватни председник.

Он је рекао да је због „бројних ствари и брљотина на тргу дошло до комплетног развода градске управе и Београђана и губитка поверења у градску власт“.

„Ми предлажемо, као одборничка група, да се то поверење успостави, прво да се моментално смене заменик градоначелника Весић и градски архитекта Стојшић. Не може град да функционише без градоначелника, не може шарлатан заменик да води Београд и не може градски архитекта да буде онај који је у перманетном сукобу интереса“, рекао је Јовановић.

Он је рекао да би било „најздравије“ за Београд да се изврши максималан утицај владајуће партије да се смени Весић јер наноси ненадокнадиву материјалну и сваку другу штету Београђанима.

Јовановић је казао да председнике Србије формално нема овлашћења да смењује заменика градоначелника и архитекту али да је „одавно јасно да се ради о партијској држави и да је да Весић човек за прљаве послове који се не пита око главних ствари“.

                        ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!