Прочитај ми чланак

ЈОВАНОВИЋ: Дужници у швајцарцима остављени на цедилу, извршитељи једини на добитку

0

Потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе Савез за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић изјавио је данас испред Врховног касационог суда да је срамно да држава већ четири године обећава да ће решити проблем кредитних дужника у швајцарским францима, а да апсолутно ништа није урађено.

„Народна странка и Савез за Србију се залажу за системско решење овог проблема, као и за комплетно ревидирање система јавних извршитеља који су тренутно у блиској интересној спрези са владајућом партијом и преко којег се људи блиски власти неосновано богате, као што смо видели и у случају породице Аксентијевић“, рекао је Јовановић, а преноси Народна странка.оград

Foto: Narodna stranka

Јовановић је испред зграде Врховног касационог суда подржао протест Удружења „ЦХФ Србија“, чији чланови задужени у швајцарским францима захтевају да та институција заузме правни став и установи праксу која ће омогућити њихову бољу заштиту у судским споровима које су покренули против комерцијалних банака.

„Скоро 100 хиљада наших грађана је доведено на ивицу беде, јер су без своје кривице, вишом силом у виду промене монетарне политике швајцарске централне банке, доведени у неподношљиву ситуацију да морају да отплаћују дупло већи износ банкарског кредита од оног који су узели“, рекао је Јовановић.

Јовановић је истакао да је дужност државе да штити економски угрожене грађане и исправља неправду, тако да је необјашњиво да нико од представника извршне власти није примио ове људе, иако им је тадашњи премијер, а сада председник Србије Александар Вучић, још 2015. године обећао да ће решити овај проблем.

Јовановић је подсетио и да је председник Врховног касационог суда Драгомир Милојевић обећао задуженима у швајцарским францима да ће упутити допис нижестепеним судовима о хитности и важности тих предемета, што се никада није догодило.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!