Прочитај ми чланак

Јовановић (ДСС): Србија постала држава партије на власти

0

Председник Демократске странке Србије (ДСС) Милош Јовановић изјавио је данас да је Србија у потпуности постала партијска држава у којој су све институције подређене странци на власти.

„Народна скупштина је обесмишљена, Влади су одузете уставне надлежности, правосудје је под огромним притиском извршне власти, а Уставни суд под њеном потпуном контролом. Борба против корупције и криминала је селективна, страначки усмеравана и ограничавана. Послови који се финансирају из буџета Републике, градова и општина додељују се страначким пријатељима и финансијерима“, казао је Јовановић на седници Главног одбора ДСС-а, саопштила је та странка.

Како је казао, корупција, „која је у темељу сваке партитократске пошасти“, разара друштвено ткиво уништавајући веру у државу, јавни интерес и опште добро.

„Последице оваквог стања – стања у којем политичке странке врше прекомерни утицај на јавни живот, институције, финансијске токове и медијске прилике – фаталне су за нашу земљу која биолошки неумитно копни“, рекао је Јовановић.

Он је казао да актуелна власт сноси највећу, али не и искључиву одговорног такво стање.

„Истина је да је садашња власт, преузевши да води државне послове 2012. године, суочила са драматично тешком економском и финансијском ситуацијом. Успешно је спровела фискалну консолидацију али је то учинила највећим делом на терет грађана кроз смањење плата и пензија“, изјавио је Јовановић.

Јовановић је навео да је раст бруто-домаћег производа недовољан, а да страни инвеститори имају привилегован положај у односу на домаће.

Он је рекао да постоји велика сличност странака на власти и велике већине опозиционих и обострана корист да се та блискост прикрива.

„Другим речима, данас, 5. октобра, деветнаест година од пада режима Слободана Милошевића и затврања тог десетогодишњег цилуса последње деценије прошлог века који је оставио дубоке ожиљке на телу српства, јасно је да Србији није само потребна смена актуелног режима већ јој је изнад свега потребна коренита промена њеног целокупног политичког система“, закључио је Јовановић.

              ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!