Прочитај ми чланак

ЈОВАНОВИЋ: Бојкот свих скупштина општина у Београду, СНС реагује само на притисак

0

Шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић позвао је данас све одборнике опозиције да у складу са Споразумом са народом бојкотују рад свих скупштина београдских општина, јер власт СНС-а не реагује на аргументовану критику, него само на притисак.

„Одборници Савеза за Србију бојкотују седнице скупштина општина у Београду, а позивам и све представнике потписника Споразума са народом да у складу са споразумом приступе бојкоту локалних парламената у престоници“, рекао је Јовановић новинарима испред Скупштине општине Звездара.

Јовановић је упитао ко је председник општине Звездара Милош Игњатовић, који се не појављује на седницама општинске скупштине, јер за Игњатовића „нико није чуо“.

„Игњатовић ће морати да одговара градјанима јер у општини Звездара ништа није урадјено у интересу градјана. Није изградјена ниједна нова школа, иако Министарство просвете најављује целодневну наставу у једној смени“, рекао је Јовановић који је потпредседник Народне странке.

Јовановић је додао да је власт СНС-а у насељу Миријево добила уредјену формирану парцелу за изградњу обданишта, али да није урадјено ништа, а достављен им је и пројекат проширења вртића „Сунчица“ на Звездари од 1.100 квадратних метара, али ни ту такодје нису „апсолутно ништа урадили“.

Одборник Демократске странке у Скупштини општине Звездара Драгослав Шумарац рекао је да у тој општини постоји велики број нелегално изградјених објеката и да влада „предаторски урбанизам“.

„Зашто, измедју осталих, није срушена чувена ‘анорексична зграда’ на Медаковић падини, у улици Стефана Зорића бб, површине од 6.500 квадратних метара? Зашто инспекција и комунална полиција нису спречиле изградњу тог чардака ни на небу ни на земљи? За рушење те зграде одвојено је 40 милиона динара, односно 350.000 евра, што је вредност једног новог аутобуса“, рекао је Шумарац.

Одборница Двери Радмила Васић рекла је да је општински буџет повећан за 200 милиона динара, а да градјани нису осетили никакву корист, и прецизирала да је за трошкове репрезентације председника општине издвојено 1,7 милиона.

„Издвојили су милион динара за путовања. Где они путују? Поред тога, за плате 13 чланова општинског већа извдојено је 27 милиона динара, а један од чланова већа се бави и доставом хране и познат је случај тровања деце у школама и обдаништима којима је испоручивао храну. Други члан већа има приватну градјевинску фирму и истовремено прима плату у општини. То је очигледан сукоб интереса и кршење закона“, рекла је Радмила Васић.

Радмила Васић је навела да чланица већа Невена Миливојевић за три године ниједном није присуствовала седници Скупштине општине Звездара, а прима плату од 100.000 динара.

Одборник Странке слободе и правде Александар Илић рекао је да је из општинског буџета издвојено 50 милиона динара за некатегорисане путеве и да се „иза тога крију криминалне радње“, јер није познато на које се путеве односи тај новац.

„Предвидели су 26,5 милиона динара из буџета за дневне услуге у заједници. Питао сам их шта то значи, какве су то услуге ћуте, немају одговоре. Истовремено су за подршку особама са инвалидитетом издвојили свега 1,5 милиона динара, а 17 милиона за некакве спортске организације за које нико никада није чуо“, рекао је Иилић.

Илић је навео да су инспекцијски послови „највећи криминал“ у општини Звездара, јер је за рушење нелегалних објеката предвидјено свега милион динара, а док у тој општини постоји више од 800 нелегалних објеката.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!