Прочитај ми чланак

Јовановић: Ако полицијски час траје цео дан, зашто пензионери да излазе у 4ч?

0

Одборничка група Савеза за Србију (СзС) у Скупштини Београда позивала је Владу Србије да старијима од 65 година недељом омогући одлазак у набавку у "хуманије и примереније време" него између четири и седам сати ујутру, јер у продавницама ионако неће бити никога осим њих због опште забране кретања која ће важити од суботе у 13 сати до понедељка у пет ујутру, изјавио је шеф те одборничке групе Никола Јовановић.

„Ако већ полицијски час траје током читавог дана у недељу, зашто приморавати наше најстарије суграђане да устају у четири ујутру, уместо да набавку обаве у неко примереније и хуманије време“, рекао је Јовановић, а наводи се у данашњем саопштењу одборничке групе СзС.

FOTO: TWITTER

„Актуелни временски оквир је изгубио смисао, а неће дестимулисати пензионере да излазе, јер људи морају да набављају храну, у било које време које могу. Овим им власт само беспотребно отежава живот“, додао је Јовановић.

Он је истакао и да се обавезом да старији одлазе у набавку између четири сата и седам сати ујутру „непотребно малтретирају и запослени у трговинским радњама да устају недељом у цик зоре, иако је тај пропис потпуно изгубио смисао новим трајањем полицијског часа“.

„Апелујемо на Владу Србије да покаже више осећаја, разумевања, али и елементарне логике у политици према нашим најстаријим суграђанима“, рекао је Јовановић.