Прочитај ми чланак

Јосип Богић: Политичари су легализовали пљачку државе законима у скупштини

0

josip bogic

Наш гост у овој емисији је господин Јосип Богић, пензионисани пуковник Управе за борбу против организованог криминала и бивши начелник оделења за сузбијање финансијског криминала. Господин Богић је члан председништва Републиканске странке и њихов кандидат за будућег министра полиције.

Зашто је УБПОК уливао страх у кости свим онима који су кршили закон? Ко је одговоран за то што су из УБПОК-а отерани сви искусни оперативци? Шта је био циљ оних који су расформирали УБПОК?

На који начин су политичари променили законе да би могли да легално пљачкају државну имовину? Шта је најефикаснији начин борбе против криминала? Да ли је у Србији пљачка легализована?

Како је на примеру Луке Београд и пословног центра Ушће државни буџет оштећен за више од милијарду долара? Зашто се код нас осуђују ситни обични криминалци уместо великих тајкуна? Како су у Србији лопови тумачили демократију након 5. октобра?

Како се финансирају политичке странке? Да ли спрега криминала и људи на власти спречава хапшења тајкуна? Како је могуће да су најбогатији људи у Србији уједно и највећи порески дужници? Како решити проблем наплате пореза и сиве економије?

Да ли је борба Александра Вучића против корупције искрена? Ко је одговоран за то што „24 спорне приватизације“ већ 10 година стоје у фиоци? Зашто је хапшење Мирослава Мишковића чиста фарса? Зашто се крије да је предмет против Млађана Динкића достављен Тужилаштву још 2005. године? Да ли неко покушава да рекетира Динкића са поменутим доказима?

Да ли ће заувек остати тајна где су нестале кипарске милијарде? Каква је улога Мирјане Марковић у крађи државне имовине? Да ли је Млађан Динкић пронашао новац на Кипру и сакрио га на тајним рачунима Хипо Банке, уместо да га врати у државни буџет?

Да ли су Србија и Београд данас центар организованог криминала на Балкану? Да ли је полиција злоупотребљена у сврхе политике? Да ли је Милорад Вељовић заједно са врхом полиције као слуга највећих политичких странака успео да огади полицију народу? Да ли БИА треба да се бави претњом радикалних исламиста или сузбијањем пореских преступа?

(Србин.инфо)