Прочитај ми чланак

Још једна идеја за Владу ЦГ:Дритан премијер,министри из ДФ-a и из табора Демократа

0

Владимир Павићевић, савјетник потпредсједника Владе Црне Горе Владимира Јоковића (СНП), каже за Спутњик да би мандат за састав 44 црногорске владе парламнатарна већина требола да опет да Дритану Абазовићу, и да би се тако спасили преговори старе већине од 30. августа 2020 године.

„То треба да буде прелог који ће ДФ и Демократе упутити УРИ. Предлог треба да садржи и одредбе да ће и ДФ и Демократе имати своје министре у тој влади. И ако рационално процијенимо, то би била најбоља формула за рјешење тренутне политичке ситуације у Црној Гори”, каже Павићевић за Спутњик.

printscreen

Он истиче да су на потезу ДФ-а и Демократе да уважавајући резултате које је Абазовић постигао као премијер, омогуће му да настави посао тамо гдје је стао 20. августа када је изгласано неповјерење 43. црногорској влади, а да нова влада буде ојачана ауторитетима ДФ-а и Демократа, каже Павићевић.
Он додаје да би и Данијела Ђуровић требало да остане на функцији предсједнице Скупштине Црне Горе.

„То био био гест којим би се посебно уважио факат да је Јоковићев СНП најзаслужнији за потписивање Темељеног уговора”, казао је Павићевић.

Предсједник СНП-а Владимир Јоковић је након данашњег састанка парламентарне већине саопштио да се СНП одриче свих функција у влади и Скупштини, али да онда попуни мјеста ДФ-а и Демократа по дубини.

Након састанка прије три дана Андрија Мандић је саопштио новинарима да је био јединствен став парламентарне већине да мандатар нове владе буде Миодраг Лекић.