Прочитај ми чланак

Јерковић: Покрет „Нема назад, иза је Србија“ није више део клуба коалиције НАДА

0

Посланик коалиције НАДА у Скупштини Србије Александар Јерковић изјаво је да је расформиран посланички клуб те коалиције и да је формиран нови у коме неће бити покрета "Нема назад, иза је Србија". НАДА је саопштила да је Јерковић искључен јер није поштовао коалицију.

Јерковић, члан покрета „Нема назад, иза је Србија“ који је био део коалиције НАДА, наследио је мандат од оснивача и председника тог покрета Божидара Делића који је преминуо у августу ове године.

Он је новинарима у Скупштини Србије рекао да је приликом доласка на јучерашњу седницу парламента сазнао да тај покрет није више део посланичког клуба.

„Политика господина Милоша Јовановића, председника Демократске странке Србије, у последње време постаје изузетно збуњујућа, недефинисана. Од када је ушао у скупштину, све снажније хвали, а све тише критикује режим Александра Вучића“, навео је Јерковић.

Навео је да је пре неколико дана добио „претећу поруку од Јовановићевог најближег сарадника“ и оценио да председник Нове ДСС „дугује објашњење градјанима који су гласали за коалицију НАДА због генерала Делића и обезбедили прелазак цензуса“.

Коалицију Национално-демократска алтернатива (НАДА) формирали су Демократска странка Србије (ДСС), која је у медјувремену променила име у Нова ДСС, Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) Војислава Михаиловића и више од 20 удружења и покрета.

Коалиција НАДА (Нови ДСС-ПОКС) саопштила је да је из свог посланичког клуба у Скупштини Србије искључила посланика Александра Јерковића.

Како је саопштено, Јерковић је искључен јер се „није придржавао елементарних правила у функционисању коалиције, поштовања коалиционих партнера, председника и заменика председника посланичке групе“.

„Обзиром на кршење елементарних принципа сарадње и партнерских односа од стране Александра Јерковића, као и због тога што посланичка група није компатабилна с његовим начином деловања у којем политичку сцену претвара у ријалити шоу, одлучили смо да овај посланик настави самостално своје деловање, односно да буде искључен из посланичке групе НАДА – Нови ДСС – ПОКС“, каже се у саопштењу те коалиције.