Прочитај ми чланак

НАРОДЊАЦИ послали јасну поруку власти: Нећете мирно спавати, нећете се извући!

0

Народна странка основала је Општински одбор Владичин Хан. Оснивачка скупштина изабрала је за председника одбора Славишу Миленовића, а за потпредседнике Љиљану Мишић, Миљана Стојановића и Александра Милосављевића. Скупу су присуствовали председник Народне странке Вук Јеремић, потпредседник Мирослав Алексић, генерални секретар Стефан Јовановић, потпредседник Извршног одбора Ненад Милојичић и координатор за Пчињски округ Саша Арсић.

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да би Србија „у овој генерацији могла да достигне Словенију и Хрватску“ и да буде уређена европска држава, али да је предуслов за то коренита промена система огрезлог у корупцији људи на власти.

„Ако су могле Хрватска и Словенија, онда сигурно може и Србија. Државе источне Европе, које су сада у Европској унији, биле су у поређењу са нама на дну океана пре 30 година, када смо ми кренули да се самоуништавамо, а сада је ситуација обрнута. Ствари толико могу да се промене за време једног људског живота, а свет се сада креће много брже него пре три деценије“, рекао је Јеремић у Владичином Хану, где је основан општински одбор Народне странке

Јеремић је навео да је победа на слободним изборима први корак ка промени система, а да потом мора уследити темељна лустрација и одузимање имовине свима који су се незаконито обогатили и злоупотребили функције.

„Никоме ко се огрешио о јавни интерес нећемо дозволити да мирно спава. Они су сада бахати јер мисле да су се довољно обогатили да ће, када се промени власт, моћи да купе улазницу за нову рунду пљачке или да купе мир како би могли наставе да уживају у ономе што су очерупали и опљачкали“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да је Народна странка гарант да пљачкаши Србије и њених ресурса неће моћи да купе мир.

„Обећавам да се неће извући они који се данас бахате, а Народна странка држи реч. Народна странка ће бити следећа странка која ће се изборити за прилику да преузме одговорност за вођење државе. Ми нећемо допустити да данашњи разбојници прођу некажњено“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да је пандемија вируса корона у свету изазвала „већи политички и економски шок од пада Берлинског зида“.

„Тешка економска криза неће моћи да се сакрије пропагандом, кривотворењем и извлачењем из контекста података о економском расту. Чак и да је уместо плагијатора и финансијског малверзанта на месту министра финансија економски геније, и њему би било тешко да изађе на крај са околностима које долазе“, рекао је Јеремић.

Јеремић је оценио да ће у Србији незадовољство грађана „експоненцијално расти и кључати“ ове јесени и зиме, али да то није довољно за промену власти.

„Ускоро ће већина становништва, упркос режимској пропаганди, схватити нешто мора да се мења. Незадовољство ће порасти толико да ће режим бити уздрман и до тог тренутка морамо да ојачамо странку до нивоа да можемо да преузмемо одговорност за савесно вођење државе“, закључио је Јеремић.