Прочитај ми чланак

ЈЕРЕМИЋ: Вучић султан у Србији, Шапић хоће да буде паша у Београду

0

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да ће председник СПАС-а Александар Шапић уједињењем са СНС-ом „ући у Мордор у којем је свако зло дозвољено“ и да ће добијати „ножеве у леђа“, не само од заменика градоначелника Београда Горана Весића.

„Ако Шапић евентуално добије изборе у Београду, главни град би могао да буде вођен на начин на који председник СНС-а Александар Вучић води Србију – султан у Србији, а паша у Београду“, рекао је Јеремић у емисији „Утисак недеље“ на телевизији Нова С.

Јеремић је Весића упоредио са Јагом, ликом из Шекспировог дела „Отело“, који је „персонификација зла“.

„Све најгоре што постоји у човеку, завист, манипулација, сплетка… Јаго на крају уништи Отела, који губи и живот. Најближе што ћете у реалном животу срести слично Јагу је Горан Весић, а ви сте тог човека ујели за око и лаконски прешли преко тога. Не бих био у вашој кожи када он крене да се острвљује на вас. Ушли сте у Мордор, а у Мордору је све дозвољено и Саурон воли када му се официри гложе. Мој савет вам је да имате очи на леђима“, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао да је 2018. године у кампањи за београдске изборе Весић „убио Бога у Шапићу“, који је потом рекао да „више нема шансе са СНС-ом“.

„Шта вас је очарало од 2018. године до данас, да ли како је Весић водио Беогад, да ли вас је очарала Јовањица, Рио Тинто или вашингтонски споразум, да бисте одлучили на своју руку да објавите у ову врсту спајања за коју мислим да је адекватнији назив анексија или ’аншлус’“, упитао је Јеремић Шапића.

„Ваши политички ставови су били увек исти – увек сте имали пасионирану атракцију према власти и аутократском управљању“, додао је Јеремић.

Јеремић је навео да је Шапића упознао док је „играо улогу Симе Спасића“ када је Јеремић представљао свој програм локалним одборима Демократске странке.

„Потом су вас у ову емисију послали да објашњавате зашто сам док сам председавао Уједињеним нацијама нестатутарно избачен из ДС“, рекао је Јеремић.

Јеремић је Шапићу рекао да је „варалица и нарцис“ и да ће по промени власти бити лустриран.