Прочитај ми чланак

ЈЕРЕМИЋ: Вучић обећао странцима потпис за независно Косово, а не сме то да уради

0

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да ће многи који су у прошлости гласали за СНС верујући да гласају за напредак Србије у наредном периоду доживети велико разочарење и на следећим изборима подржати Народну странку, као најискренијег представника вредности десног центра, партију предвођену честитим и оствареним људима.

„Нама, наравно, нису потребни прелетачи и корумпирани функционери СНС-а – за њих у нашим редовима неће бити места. Требало би, међутим, да будемо свесни да је значајан број гласача СНС био изманипулисан, наведен да мисли да гласа за оно што ми заправо заступамо. То су људи који славе славу, желе стабилну и безбедну државу, хоће да привреда почива на домаћем предузетништву и противе се независности Косова и Метохије. То је десни центар и то је већина у Србији“, рекао је Јеремић у Нишу, где је разговарао са функционерима Народне странке из источне и јужне Србије.

Јеремић је истакао да велику већину гласача у Србији чине људи који желе да живе пристојно од свог рада и да их штити закон, да имају државу која их штити изнутра и споља и на коју су поносни, као и да њихова држава буде уређена попут европских – „ако не може баш као Шведска, онда бар као Чешка или Словенија“.

Председник Народне странке је оценио да „екипа која је тренутно на власти“ неће моћи да се носи са великим проблемима који ће уследити наредних месеци и да би зато промене могле да се догоде много брже него што то сада изгледа.

„Косово долази на сто Александру Вучићу и он то не може да реши, јер је странцима обећао да ће потписати независност, а не сме то да уради. Истовремено ће расти незадовољство због све теже економске ситуације и биће све више грешака. Они једноставно нису у стању да се носе са свиме што долази“, рекао је Јеремић.

Јеремић је рекао да би у решавању питања Косова и Метохије требало смекшати реторику, а очврснути став – све супротно од онога што ради Вучић, који „изговара јаке речи, а испод стола предаје српске националне интересе“.

Јеремић је навео да ће Народна странка постати „центар гравитације и окупљања целе опозиције“, јер је то једина опозициона странка која ради на изградњи и јачању своје републичке инфраструктуре, што је тежак пут, али једини који води до промена.

„Људи су почели да то препознају и да нам се окрећу у трагању за променама. Ако ми будемо најкрупнија тачка у њиховом видокругу, кренуће спонтано ка нама,“, рекао је Јеремић.

Јеремић је рекао да ће први озбиљан тест за Народну странку бити локални избори у Зајечару, који би требало да буду одржани у марту 2021. године.

„Зајечар ће бити модел за целу Србију и то ће бити тренутак продора Народне странке, без обзира да ли ћемо изаћи сами на те изборе или ћемо бити центар гравитације за окупљање опозиције. Следеће изборе нећемо бојкотовати, јер ћемо се изборити за поштене услове, и зато је важно да нас људи препознају по ономе за шта смо, а не само против чега смо. Након што је СЗС престао да постоји, имамо одрешене руке да постанемо препознатљиви на основу наших људи, идеологије и политике“, закључио је Јеремић.