Прочитај ми чланак

ЈЕРЕМИЋ: Вучић ћути сада исто као Милошевић кад су Срби протерани из Хрватске

0

Јеремић је казао да су Вучић и Ђукановић ортаци у организованом криминалу и уништавању идентитета српског народа, као и да Црногорска православна црква не постоји већ је "творевина црногорске Удбе". "То није чак ни секта, а само Вучић тврди да је то аутокефална верска заједница", рекао је Јеремић

Председник Народне странке и председавајући Савеза за Србију, Вук Јеремић, изјавио је данас да „срамотно ћутање режима Александра Вучића“ поводом усвајања црногорског Закона о слободи вероисповијести подсећа на ћутање режима Слободана Милошевића у августу 1995. године, када су Срби протјерани из Хрватске.

„Као што је Милошевић ћутао због својих дилова и предстојећег споразума у Дејтону, тако данас и Вучић ћути – због својих дилова и предстојећег разграничења са Косовом“, рекао је Јеремић у Куршумлији, где је основан Општински одбор Народне странке.

Јеремић је додао да су Вучић и председник Црне Горе Мило Ђукановић ортаци у организованом криминалу и уништавању идентитета српског народа, што се, како је истакао, једном речју може описати као издаја.

„Усвајање црногорског Закона о слободи вероисповести значи одузимање Српске православне цркве од српског народа, предавање Острога и других светиња у руке мафије. Тај закон, ако опстане, може имати далекосежне последице по опстанак нашег народа – и то не само у Црној Гори, јер је Српска православна црква један од темеља нашег идентитета“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да Црногорска православна црква „не постоји“ и да је реч о „творевини црногорске Удбе“.

„То није чак ни секта, а само Вучић тврди да је то аутокефална верска заједница“, рекао је Јеремић.